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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  11/11/2021
Data da última atualização:  12/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RODRIGUES, M.; NANNI, M. R.; SILVEIRA, C. A. P.; GUALBERTO, A. A. da S.
Afiliação:  MARLON RODRIGUES; MARCOS RAFAEL NANNI; CARLOS AUGUSTO POSSER SILVEIRA, CPACT; ANDERSON ANTONIO DA SILVA GUALBERTO.
Título:  Mining coproducts as alternative sources of nutrients for the cultivation of sugarcane (Saccharum officinarum).
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Cleaner Production, v. 291, 125925, 2021.
ISSN:  0959-6526
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the alterations in the chemical attributes of the soil and the nutritional attributes of leaves, as well as the productivity of sugarcane subjected to the use of mining coproducts from Irati and Corumbataí Formations. First, we performed the chemical and mineralogical characterizations of the inputs and the soil. The study was carried out in Paranavaí/PR ? Brazil in Arenosol. The treatments were arranged within a split-plot system, designed in randomized blocks with four repetitions. The experimental plots were composed of 4 inputs that are sources of Ca, Mg and S (limestone, rhythmite, gypsum and fidagran) and, for the subplots, inputs that are sources of K (phonolite and clayey siltstone). Right after the application of the inputs, the sugarcane was planted. After 7 months of cultivation, we collected leaves for the determination of macronutrients and, after 14 months, the sugarcane was harvested. Afterwards, we collected the soil samples to determine the pH and the available ions P, K+, Ca2+, Mg2+, S?SO42-. According to the results, the rhythmite increased the soil pH, in general, by 27% in both subplots and contributed to an increase in Ca2+ (89%) and Mg2+ (307%) contents in the evaluated depths and S?SO42- (63%) at a depth of 20?40 cm. The treatments composed by phonolite allowed, on average, K+ 129% higher values than those found in clay siltstone. The inputs applied, in general, allowed greater accumulation of K, Mg and S by the p... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coprodutos mineiros.
Thesagro:  Cana de Açúcar; Solo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
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CPACT22022 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoJUNIOR, C.; BLANCO, J.; MOREIRA, R.; CRUZ, T.; MASSON, L.; SILVA, J. Avaliação da atividade antioxidante e antimicrobiana de óleo essencial de orégano em maionese. In: JORNADA INTERNA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E TECNOLÓGICA, 8., 2014, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: IFRJ, 2014.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA JÚNIOR, P. C.; OLIVEIRA, L. DE S. DE; BLANCO, J. C.; SILVA, M. T. DE C.; GÁLVEZ, S. G. L.; ROSENTHAL, A.; FERREIRA, E. H. DA R. Elaboration, characterization, and probiotic viability of synbiotic non-dairy drink based on coconut. Ciência Rural, v. 53, n. 3, e20210723, p. 1-5, 2023. Elaboração, caracterização e viabilidade probiótica de bebida simbiótica não-láctea a base de coco.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMUÑOZ-BASAGOITIA, J.; MONTEIRO, F. L. L.; KRUMPE, L. R. H.; ARMARIO-NAJERA, V.; SHENOY, S. R.; PEREZ-ZSOLT, D.; WESTGARTH, H. J.; VILLORBINA, G.; BOMFIM, L. M.; RAÏCH-REGUÉ, D.; NOGUERAS, L.; HENRICH, C. J.; GALLEMÍ, M.; MOREIRA, F. R. R.; TORRES, P.; WILSON, J.; D’ARC, M.; MARFIL, S.; HERLINGER, A. L.; PRADENAS, E.; HIGA, L. M.; PORTERO-OTIN, M.; TRINITÉ, B.; TWYMAN, R. M; CAPELL, T.; TANURI, A.; BLANCO, J.; IZQUIERDO-USEROS, N.; RECH FILHO, E. L.; CHRISTOU, P.; O’KEEFE, B. R. Cyanovirin-N binds to select SARS-CoV-2 spike oligosaccharides outside of the receptor binding domain and blocks infection by SARS-CoV-2. Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), v. 120, n. 10, 2023. e2214561120. Na publicação: Elibio L. Rech.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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