Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
06/09/2021 |
Data da última atualização: |
24/01/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MACIEL, D. L.; VARGAS, J. A. C.; MEZZOMO, R.; GAMA, M. A. S. da; LEITE, L. C.; CASTRO, I. R. R. de; OLIVEIRA, L. R. S.; FARIAS, M. L. C.; LUZ, W. B. dos S.; ALVES, K. S. |
Afiliação: |
DAYANA LIMA MACIEL, Universidade Federal Rural da Amazônia; JULIÁN ANDRÉS CASTILLO VARGAS, Universidade Federal Rural da Amazônia; RAFAEL MEZZOMO, Universidade Federal Rural da Amazônia; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; LAUDI CUNHA LEITE, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia; ÍCARO RAINYER RODRIGUES DE CASTRO, Universidade Federal Rural da Amazônia; LUÍS RENNAN SAMPAIO OLIVEIRA, Universidade Federal Rural da Amazônia; MARIA LUIZA COSTA FARIAS, Universidade Federal Rural da Amazônia; WERBEST BRENNER DOS SANTOS LUZ, Universidade Federal Rural da Amazônia; KALIANDRA SOUZA ALVES, Universidade Federal Rural da Amazônia. |
Título: |
Physicochemical, nutritional, and sensory attributes of 1 Minas frescal cheese from grazing cows fed a supplement containing different levels of babassu coconut (Orbignya speciosa). |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
International Dairy Journal, v. 127, 105176, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105176 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Publicado online em: 1 set. 2021. |
Conteúdo: |
Alternative feeds can reduce milk production costs, but quality attributes of dairy products may also be affected. The physicochemical, sensory, and fatty acid (FA) profiles of Minas frescal cheese produced from grazing cows fed different levels of cracked babassu coconut (CBC) was investigated Actual and adjusted cheese yields in kg cow-1 d-1 decreased as CBC levels increased in the supplement. Physicochemical composition was unaltered, whereas proportions of trans-11 18:1 and cis-9, trans-11 CLA linearly increased in cheese from cows fed increasing CBC levels. Conversely, the n-6:n-3 FA ratio showed a linear decreasing pattern. Yellow intensity decreased linearly, whereas a quadratic response was observed for aroma and appearance scores. In conclusion, feeding CBC to grazing cows induces beneficial changes in FA composition and other quality attributes of Minas frescal cheese, but cheese yield in kg cow-1 d-1 is strongly reduced, limiting the use of CBC in dairy cow diets. |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Babaçu; Bovino; Gado Leiteiro; Pastejo; Propriedade Físico-Química; Queijo de Minas; Vaca Leiteira. |
Thesaurus Nal: |
Dairy cattle; Fatty acids. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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