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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  07/04/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MIRANDA, K. W. E.; BRESOLIN, J. D.; NATARELLI, C. V. L.; BENEVIDES, S. D.; BASTOS, M. do S. R.; MATTOSO, L. H. C.; OLIVEIRA, J. E.
Afiliação:  JOANA DIAS BRESOLIN, CNPDIA; SELENE DAIHA BENEVIDES, CNPAT; MARIA DO SOCORRO ROCHA BASTOS, CNPAT; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA.
Título:  Potential use of poly(lactic acid) nanofibers mats as Nanosachets in postharvest of climacteric fruits and vegetables.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Polymer Science, e50735, 2021
DOI:  https://doi.org/10.1002/app.50735
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study is reported as the first demonstration of the use of solution blow spun mats in a Nano-sachet system containing a humidity absorber hydrogel and a paraffin wax tablet impregnated with potassium permanganate (KMnO4) for exogenous ethylene (ex-C2H4) oxidation, in order to delay fruit ripening. The tomatoes quality during storage time was characterized by gas chromatography (GC) (ethylene concentration and CO2 emission analysis—respiration rate), and colorimetry (green/red color parameter). Ex-C2H4 production over storage time was reduced for the Nano-sachet system when compared to the control system. Color changes, from 72 to 120 h, displayed fruit still predominantly green in the Nano-Sachet system (a* from −9.1 to −6.9), color transition green-red in the TNT-sachet (−7.5 to −0.3) and increased red color fruit in the control system (−6.1 to 3.7). This work suggests that nanofibrous mats can be used as a packaging system with the ability to protect, potentialize ethylene oxidation and extend climacteric fruits and vegetables quality in shelf life.
Palavras-Chave:  Fruit portharvest; Fruit ripening.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT16680 - 1UPCAP - DDART21031
CNPDIA17749 - 1UPCAP - DDPROCI.21/132021/13
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