BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pesca e Aquicultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  30/03/2021
Data da última atualização:  22/01/2025
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FLORES, R. M. V.; WIDMAR, N. O.; QUAGRAINIE, K.; PRECKEL, P. V.; PEDROZA FILHO, M. X.
Afiliação:  ROBERTO MANOLIO VALLADAO FLORES, CNPASA; NICOLE OLYNK WIDMAR, PURDUE UNIVERSITY; KWAMENA QUAGRAINIE, PURDUE UNIVERSITY; PAUL V. PRECKEL, PURDUE UNIVERSITY; MANOEL XAVIER PEDROZA FILHO, CNPASA.
Título:  Establishing linkages between consumer fish knowledge and demand for fillet attributes in brazilian supermarkets.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of International Food & Agribusiness Marketing, v. 34, n. 4, p. 368-388, 2021.
ISSN:  1528-6983
DOI:  https://doi.org/10.1080/08974438.2021.1900016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Seafood supply chains, from farmers to supermarkets selling direct to consumers, must understand consumer demand for product attributes to ensure production and availability of desired products. Tilapia and tambaqui, the two most important farmed fish species in the Brazilian market, are studied to provide insight into consumer demand for fish fillet attributes. Consumers? willingness to pay (WTP) was estimated while taking consumer demographics into account for each of the five Brazilian regions. A random parameters logit model was used to analyze data from discrete choice experiments conducted in-person at supermarket seafood counters. On average, Brazilian fish fillet consumers prefer tilapia to tambaqui, and fresh to frozen. Preferences for fillet attributes were found to be related to knowledge about fish. This study is the first known analysis of national seafood preferences considering factors such as product form, species, and familiarity with fish and fish products in multiple geographic regions of Brazil.
Palavras-Chave:  Brazil fish demand; Food industry management; Random parameters logit; Seafood preferences.
Thesagro:  Cadeia Produtiva; Consumo Alimentar; Demanda; Peixe; Preferência Alimentar.
Thesaurus Nal:  Fish products; Food industry; Seafoods; Supply chain.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA1017 - 1UPCAP - DD20212021
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoBERTOTTI, F.; TERAN, J. J. S.; PINTO, C. H. D. L.; WADT, P. G. S.; PEREZ, D. V.; TEIXEIRA, S. T. Alterações da acidez do solo em resposta a aplicação de lodo de curtume, em vasos. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA PIBIC/CNPq//UFAC/EMBRAPA, 16.; MOSTRA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO, 6., 2007, Rio Branco, AC. A pesquisa e a pós-graduação contribuindo com o desenvolvimento da região: anais. Rio Branco, AC: Ufac, 2007. 2 p. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Acre.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional