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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  08/02/2021
Data da última atualização:  06/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CAIRO, F. C.; PEREIRA, L. G. R.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; COELHO, S. G.; LAGE, C. F. A.; FONSECA, A. P.; BORGES, A. M.; ALVES, B. R. C.; DOREA, J. R. R.
Afiliação:  F. C. Cairo, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; S. G. Coelho, UFMG; C. F. A. Lage, UFMG; A. P. Fonseca, UFMG; A. M. Borges, UFMG; B. R. C. Alves, University of Nevada, Reno, USA; J. R. R. Dorea, University of Wisconsin, Madison, USA.
Título:  Applying machine learning techniques on feeding behavior data for early estrus detection in dairy heifers.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Computers and Electronics in Agriculture, v. 179, 105855, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.compag.2020.105855
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The recent advances in sensor technology have allowed accurate predictions of estrus events using animal behavior information. Behavioral variables generated by electronic feed and water bins have not been explored as potential predictors for estrus detection. The objectives of this study were: (i) to evaluate the effect of estrus expression on feed intake and animal behavior (feeding and drinking) and (ii) to develop and evaluate predictive approaches to detect estrus expression using electronic feed and water bins data. Feed intake, animal behavior, and estrus events were measured in 57 Holstein × Gyr heifers (374 ± 21.2 kg and 22.6 ± 0.60 months). Previous to each estrus event, the following covariates were computed: total feed intake (FI, as-fed basis), number of visits at the feed bins (VF) and water bins (VW), time spent eating (TE), and time spent drinking water (TD). Three predictive approaches were evaluated: Generalized Linear Models (GLM), Artificial Neural Network (ANN), and Random Forest (RF). Twelve covariate sets were established to investigate: (ii.a) the prediction quality for estrus detection when long (−174 to 0 h) or short (−24 to 0 h) time series were used as predictors (6 h of time window, with estrus event at 0 h); (ii.b) the ability of machine learning algorithms to predict estrus 6 and 12 h in advance; and (ii.c) the predictive quality for estrus detection when only feeding and drinking behavior data (without intake variables) were includ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Artificial neural network; Heat detection; Machine learning; Precision livestock; Random forest.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25090 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoFICAGNA, E. Influência do tempo de maceração na composição química do fermentado e do destilado de pêssego [Prunus persica (L) Batsch], cv. Chiripá. 2005. 98 f. Dissertação (Mestrado em Engenharia de Alimentos) - Universidade Federal de Santa Catarina, Florianópolis. Orientado por Jorge Luiz Ninow e co-orientado por Gildo Almeida da Silva, Embrapa Uva e Vinho.
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFICAGNA, E.; SILVA, G. A. da; NINOW, J. L. Influência do tempo de maceração na formação de alguns compostos voláteis do fermentado e do destilado de pêssego [Prunus persica (L) Batsch], cv. Chiripá. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 16., 2007, Curitiba. Anais... Curitiba: UFPR, 2007. 1 CD-ROM. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoGABBARDO, M.; RIZZON, L. A.; SCOPEL, G.; MENEGUZZO, J.; FICAGNA, E. Avaliação da influência da micro-oxigenação na fase de envelhecimento em vinhos Cabernet Sauvignon da Serra Gaúcha. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 309.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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