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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/09/2020
Data da última atualização:  14/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GONÇALVES, S. M.; GOUVEIA, F. S.; HIDALGO-CHÁVEZ, D. W.; ROSENTHAL, A.; SILVA, J. P. L. da; MELO, N. R. de.
Afiliação:  Sheyla M. Goncalves, UFRRJ; Fabiola S. Gouveia, UFRRJ; Davy William Hidalgo Chávez, UFRRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; JANINE PASSOS LIMA DA SILVA, CTAA; Nathália R. de Melo, UFF.
Título:  Antimicrobial packaging and high hydrostatic pressure: Combined effect in improving the safety of coalho cheese.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology International, 12 p. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1177/1082013220953238
Idioma:  Inglês
Notas:  First.
Conteúdo:  Active cellulose acetate films incorporated with oregano essential oil (antimicrobial film) were previously subjected to high hydrostatic pressure treatment (300?MPa/5?min (FHP1) or 400?MPa/10?min (FHP2)) and investigated for possible changes in their antimicrobial efficiency. In parallel, the efficiency of the antimicrobial films, high hydrostatic pressure (300?MPa/5?min or 400?MPa/10?min), or a combination of antimicrobial film and high hydrostatic pressure, was tested on coalho cheese, experimentally contaminated with Listeria monocytogenes, Escherichia coli, and Staphylococcus aureus, stored for 21 days under refrigeration. Investigations in culture media (agar, brain?heart infusion broth, and micro-atmosphere) detected antimicrobial efficiency for all films, with or without high hydrostatic pressure, against the three bacteria. However, the data indicated that the treatment with 300?MPa/5?min may have impaired the migration of oregano essential oil from FHP1, justifying its lower efficiency in solid medium and brain?heart infusion broth. In cheese samples, the combination of antimicrobial film and 400?MPa/10?min caused greater reductions in counts for the three microorganisms, at zero time throughout the entire coalho cheese storage. Only antimicrobial film or combination (antimicrobial film and high hydrostatic pressure) were able to control microbial multiplication during the 21 days. Therefore, the results confirm that the individual use of high hydrostatic pressure ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Active packaging; Foodborne pathogens; Non-thermal technology.
Thesaurus Nal:  Food safety; Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15014 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  10/01/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  NONDILLO, A.; ANDZEIEWSKI, S.; FIALHO, F. B.; BUENO, O. C.; BOTTON, M.
Afiliação:  ALINE NONDILLO, Laboratorio de Entomologia, Embrapa Uva e Vinho, Bento Gonc ?alves, RS, Brazil (alinondillo@gmail.com; SIMONE ANDZEIEWSKI, Departamento de Fitossanidade, Universidade Federal de Pelotas, Pelotas, RS, Brazil (simoneandzeiewski@yahoo.com.br); FLAVIO BELLO FIALHO, CNPUV; ODAIR CORREA BUENO, Centro de Estudos de Insetos Sociais, Instituto de Bioci ^ encias, Universidade Estadual Paulista, Rio Claro, SP, Brazil (odaircb@rc.unesp.br); MARCOS BOTTON, CNPUV.
Título:  Control of linepithema micans (hymenoptera: formicidae) and eurhizococcus brasiliensis (hemiptera: margarodidae) in vineyards using toxic baits.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of Economic Entomology, v. 109, n. 4, p. 1660-1666, 2016.
DOI:  10.1093/jee/tow127
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Linepithema micans (Forel) (Hymenoptera: Formicidae) is the main ant species responsible for dispersal of Eurhizococcus brasiliensis (Wille) (Hemiptera: Margarodidae), a root scale that damages grapevines in southern Brazil. The effects of different formulations of toxic baits based on boric acid and hydramethylnon to control L. micans and E. brasiliensis were evaluated. Toxic baits with boric acid (1.0%) mixed in different concentrations of inverted sugar (20%, 30%, and 40%), and hydramethylnon, mixed with sardines (paste), cassava flour and peanut, brown sugar (sucrose), or sardine oil-based gel, were evaluated in a greenhouse and in the field. In the greenhouse experiment, the number of foraging ants was significantly reduced in the pots where the hydrame- thylnon in sardine paste (Solid S), sardine oil-brown sugar-based gel (GEL SAM), and peanut oil-brown-sugar gel (GEL AM) formulations were applied. The GEL SAM toxic bait effectively reduced the infestation of L. micans , and could be used for indirect control of E. brasiliensis on young grapevines. Keywords : hydramethylnon, ant, scale, control
Palavras-Chave:  Ant; Control; Scale; Videira.
Thesagro:  Formiga.
Thesaurus NAL:  Hydramethylnon.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153097/1/nondillo2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV17032 - 1UPCAP - DD
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