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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
24/08/2020 |
Data da última atualização: |
09/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
COSTA, J. R.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.; GOTTSCHALK, L. M. F.; PASTRANA, L.; PINTADO, M. E. |
Afiliação: |
Joana R. Costa, Universidade Cato?lica Portuguesa; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; Lorenzo Pastrana, International Iberian Nanotechnology Laboratory (INL); Manuela E. Pintado, Portuguese Catholic University (ESB-UCP). |
Título: |
Valorization of Agricultural Lignocellulosic Plant Byproductsthrough Enzymatic and Enzyme-Assisted Extraction of High-Value-Added Compounds: A Review. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
ACS Sustainable Chemistry & Engineering, v. 8, n. 35, p. 13112-13125, 2020. |
DOI: |
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acssuschemeng.0c02087 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Extraction of bioactive molecules has become a major trendin the valorization of food and agroindustrial byproducts, allowing asustainable production of novel ingredients with different industrialapplications. Enzymatic and enzyme-assisted extraction eco-friendly methodscould be used to extract value-added compounds from lignocellulosic plantbyproducts with interesting biological properties, namely, polysaccharidesand polyphenols. Nevertheless, a deep understanding of their enzymatichydrolytic properties as well as the interactions with the plant cell material isnecessary to obtain better extracts with high yields. Therefore, this reviewfocuses on enzymatic treatment of food lignocellulosic byproducts in orderto recover bioactive compounds such as polysaccharides and polyphenols. |
Palavras-Chave: |
Valorization of byproducts. |
Thesaurus Nal: |
Bioactive compounds; Enzymes; Food technology; Lignocellulose; Polyphenols; Polysaccharides. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01722naa a2200277 a 4500 001 2124537 005 2020-10-09 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://pubs.acs.org/doi/10.1021/acssuschemeng.0c02087$2DOI 100 1 $aCOSTA, J. R. 245 $aValorization of Agricultural Lignocellulosic Plant Byproductsthrough Enzymatic and Enzyme-Assisted Extraction of High-Value-Added Compounds$bA Review.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aExtraction of bioactive molecules has become a major trendin the valorization of food and agroindustrial byproducts, allowing asustainable production of novel ingredients with different industrialapplications. Enzymatic and enzyme-assisted extraction eco-friendly methodscould be used to extract value-added compounds from lignocellulosic plantbyproducts with interesting biological properties, namely, polysaccharidesand polyphenols. Nevertheless, a deep understanding of their enzymatichydrolytic properties as well as the interactions with the plant cell material isnecessary to obtain better extracts with high yields. Therefore, this reviewfocuses on enzymatic treatment of food lignocellulosic byproducts in orderto recover bioactive compounds such as polysaccharides and polyphenols. 650 $aBioactive compounds 650 $aEnzymes 650 $aFood technology 650 $aLignocellulose 650 $aPolyphenols 650 $aPolysaccharides 653 $aValorization of byproducts 700 1 $aTONON, R. V. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 700 1 $aGOTTSCHALK, L. M. F. 700 1 $aPASTRANA, L. 700 1 $aPINTADO, M. E. 773 $tACS Sustainable Chemistry & Engineering$gv. 8, n. 35, p. 13112-13125, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
01/12/2022 |
Data da última atualização: |
01/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COTRIM, G. dos S.; ZOCOLO, G. J.; HOFFMANN-CAMPO, C. B.; LANNES, L. S. |
Afiliação: |
GUSTAVO DOS SANTOS COTRIM, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; GUILHERME JULIAO ZOCOLO, CNPAT; CLARA BEATRIZ HOFFMANN CAMPO, CNPSO; LUCÍOLA SANTOS LANNES, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA. |
Título: |
Development parameters of spodoptera frugiperda (lepidoptera: noctuidae) are affected by phosphorus deficiency in soybean plants. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022. |
Páginas: |
p. 28-29. |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Fósforo; Soja; Spodoptera Frugiperda. |
Thesaurus NAL: |
Phosphorus; Soybeans; Spodoptera. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
Marc: |
LEADER 00743naa a2200229 a 4500 001 2149109 005 2022-12-01 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOTRIM, G. dos S. 245 $aDevelopment parameters of spodoptera frugiperda (lepidoptera$bnoctuidae) are affected by phosphorus deficiency in soybean plants.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $ap. 28-29. 650 $aPhosphorus 650 $aSoybeans 650 $aSpodoptera 650 $aFósforo 650 $aSoja 650 $aSpodoptera Frugiperda 700 1 $aZOCOLO, G. J. 700 1 $aHOFFMANN-CAMPO, C. B. 700 1 $aLANNES, L. S. 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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