Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  24/08/2020
Data da última atualização:  09/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, J. R.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.; GOTTSCHALK, L. M. F.; PASTRANA, L.; PINTADO, M. E.
Afiliação:  Joana R. Costa, Universidade Cato?lica Portuguesa; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; Lorenzo Pastrana, International Iberian Nanotechnology Laboratory (INL); Manuela E. Pintado, Portuguese Catholic University (ESB-UCP).
Título:  Valorization of Agricultural Lignocellulosic Plant Byproductsthrough Enzymatic and Enzyme-Assisted Extraction of High-Value-Added Compounds: A Review.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  ACS Sustainable Chemistry & Engineering, v. 8, n. 35, p. 13112-13125, 2020.
DOI:  https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acssuschemeng.0c02087
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Extraction of bioactive molecules has become a major trendin the valorization of food and agroindustrial byproducts, allowing asustainable production of novel ingredients with different industrialapplications. Enzymatic and enzyme-assisted extraction eco-friendly methodscould be used to extract value-added compounds from lignocellulosic plantbyproducts with interesting biological properties, namely, polysaccharidesand polyphenols. Nevertheless, a deep understanding of their enzymatichydrolytic properties as well as the interactions with the plant cell material isnecessary to obtain better extracts with high yields. Therefore, this reviewfocuses on enzymatic treatment of food lignocellulosic byproducts in orderto recover bioactive compounds such as polysaccharides and polyphenols.
Palavras-Chave:  Valorization of byproducts.
Thesaurus Nal:  Bioactive compounds; Enzymes; Food technology; Lignocellulose; Polyphenols; Polysaccharides.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15003 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  01/12/2022
Data da última atualização:  01/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  COTRIM, G. dos S.; ZOCOLO, G. J.; HOFFMANN-CAMPO, C. B.; LANNES, L. S.
Afiliação:  GUSTAVO DOS SANTOS COTRIM, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; GUILHERME JULIAO ZOCOLO, CNPAT; CLARA BEATRIZ HOFFMANN CAMPO, CNPSO; LUCÍOLA SANTOS LANNES, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA.
Título:  Development parameters of spodoptera frugiperda (lepidoptera: noctuidae) are affected by phosphorus deficiency in soybean plants.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SEB, 2022.
Páginas:  p. 28-29.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Fósforo; Soja; Spodoptera Frugiperda.
Thesaurus NAL:  Phosphorus; Soybeans; Spodoptera.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT17006 - 1UPCPL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional