BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  13/07/2020
Data da última atualização:  13/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SEVERINO, F. E.; BRANDALISE, M.; COSTA, C. S.; WILCKEN, S. R. S.; MALUF, M. P.; GONÇALVES, W.; MAIA, I. G.
Afiliação:  FÁBIO E. SEVERINO, UNESP; MARCOS BRANDALISE, UNESP; CAROLINA S. COSTA, UNESP; SÍLVIA R. S. WILCKEN, UNESP; MIRIAN PEREZ MALUF, CNPCa; WALLACE GONÇALVES, INSTITUTO AGRONÔMICO DE CAMPINAS; IVAN G. MAIA, UNESP.
Título:  CaPrx, a Coffea arabica gene encoding a putative class III peroxidase induced by root-knot nematode infection.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Plant Science, Limerick, v. 191-192, p. 35-42, 2012.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.plantsci.2012.04.012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Class III peroxidases (Prxs) are enzymes involved in a multitude of physiological and stress-related processes in plants. Here, we report on the characterization of a putative peroxidase-encoding gene from Coffea arabica (CaPrx) that is expressed in early stages of root-knot nematode (RKN) infection. CaPrx showed enhanced expression in coffee roots inoculated with RKN (at 12 h post-inoculation), but no significant difference in expression was observed between susceptible and resistant plants. Assays using transgenic tobacco plants harboring a promoter-beta-glucuronidase (GUS) fusion revealed that the CaPrx promoter was exclusively active in the galls induced by RKN. In cross sections of galls, GUS staining was predominantly localized in giant cells. Up-regulation of GUS expression in roots of transgenic plants following RKN inoculation was observed within 16 h. Moreover, no increase in GUS expression after treatment with jasmonic acid was detected. Altogether, these results point to a putative role of this peroxidase in the general coffee response to RKN infection.
Thesagro:  Coffea Arábica; Infecção; Nematóide; Peroxidase.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1380 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoWANDERLEY, R. D. C.; FONTES JUNIOR, C.; HUBER, J. T.; SIMAS, J. Efeito do método processamento do grão na degradabilidade do amido do sorgo no rúmen de vacas leiteiras. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA ZOOTECNIA, 29., 1994, Lavras. Anais... Lavras: SBZ, 1992. p.164.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFONTES JUNIOR, C.; HUBER, J. T.; KEMENES, P.; FRANÇOLIN, M.; SIMAS, J.; WANDERLEY, R. D. C. Efeito do processamento na degradabilidade ruminal do sorgo. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 30., 1993, Rio de Janeiro, RJ. Anais... Rio de Janeiro: SBZ, 1993. p. 446.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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