BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  12/11/2019
Data da última atualização:  12/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEAO, P. C. de S.; NUNES, B. T. G.; NASCIMENTO, J. H. B. do; SOUZA, M. C. de; REGO, J. I. S.
Afiliação:  PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; B. T. G. Nunes; J. H. B. do Nascimento; M. C. de Souza; J. I. S. Rego.
Título:  BRS Vitória: a new seedless table-grape cultivar for the São Francisco Valley, Northeast Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 1248, p. 275-279, 2019.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2019.1248.39
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the XII International Conference on Grapevine Breeding and Genetics, Bordeaux, France, aug. 2019.
Conteúdo:  BRS Vitória is a seedless table grape released by the grape breeding program of EMBRAPA in 2012. It has attracted great interest from grape growers because of the high fertility of its buds, its exotic and pleasant taste and its tolerance to downy mildew (Plasmopara viticola). The aim of this study was to characterize the agronomic and productive behavior of the grape ?BRS Vitória? under the tropical conditions of the São Francisco Valley. The study was carried out over four growing seasons (2014-2015) in a commercial vineyard in Petrolina, Pernambuco state, Brazil. Five plants were evaluated for the following variables: sprouting (%), fertility index of buds, production and number of bunches per plant, biometric measurements of clusters and berries, total soluble solids (SS) content and titratable acidity (TA). ?BRS Vitória? presented a phenological cycle of 104 days from pruning to harvest, being characterized as an early cultivar. ?BRS Vitória? presented high bud fertility and large numbers of bunches per vine. The estimated yield was 36.6 t ha-1. Bunches were medium sized and berries were round and black. It had a good SS content and TA and a very pleasant and exotic taste. ?BRS Vitória? was well adapted to produce two crops a year, attracting great interest from table-grape growers, and the cultivated area has reached about 1000 ha in the region of the São Francisco Valley, northeast Brazil.
Palavras-Chave:  Uva de mesa; Uva sem sementes; Vale do São Francisco; Variedade BRS Vitória; Viticultura tropical.
Thesagro:  Melhoramento Genético Vegetal; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
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CPATSA58749 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoGÓMEZ-TORRES, L. M.; NAVA, D. E.; PARRA, P. R. J. Life table of tamarixia radiata (hymenoptera: Eulophidae) on diaphorina citri (Hemiptera: Psyllidae) at different temperatures. Journal of economic entomolgy, v.105, n.2, p.3338-343, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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2.Imagem marcado/desmarcadoKUHN, C. R.; TORRES, L. M.; ALFARO, A. da T.; PRENTICE-HERNÁNDEZ, C.; SOARES, G. J. D. Avaliação reológica e físico-química da gelificação térmica do surimi de jundiá. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 12, p. 1793-1798, dez. 2008. Título em inglês: Rheological and physicochemical evaluation of thermal gelling of surimi from silver catfish.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoFREDA, S. A.; PACHECO, D. O.; DALLA NORA, C.; CHIATTONE, P.; TORRES, L. M.; PINHEIRO, M. S. Composição proximal e perfil de ácidos graxos de hambúrgueres de carne de capivara (Hydrochoerus hydrochaeris). In: CONGRESSO AGROPECUÁRIO, INDUSTRIAL E TECNOLÓGICO DO PARANÁ, 1., 2012, Ponta Grossa. [Anais...]. Ponta Grossa: Universidade Estadual de Ponta Grossa, 2012. [on-line].
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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4.Imagem marcado/desmarcadoTORRES, L. M. F. C.; BRAGA, N. A.; GOMES, I. P.; ALMEIDA, M. T.; SANTOS, T. L.; MESQUITA, J. P. de; SILVA, L. M. da; MARTINS, H. R.; KATO, K. C.; SANTOS, W. T. P. dos; RESENDE, J. M.; PEREIRA, M. C.; BEMQUERER, M. P.; RODRIGUES, M. A.; VERLY, R. M. Nanobiostructure of fibrous-like alumina functionalized with analog of the BP100 peptide: synthesis, characterization and biological applications. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, v. 163, p. 275-283, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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5.Imagem marcado/desmarcadoTORRES, L. M. F. C.; ALMEIDA, M. T.; SANTOS, T. L.; MARINHO, L. E. S.; MESQUITA, J. P. de; SILVA, L. M. da; SANTOS, W. T. P. dos; MARTINS, H. R.; KATO, K. C.; ALVES, E. S. F.; LIAO, L. M.; MAGALHÃES, M. T. Q. de; MENDONÇA, F. G. de; PEREIRA, F. V.; RESENDE, J. M.; BEMQUERER, M. P.; RODRIGUES, M. A.; VERLY, R. M. Antimicrobial alumina nanobiostructures of disulfide- and triazole-linked peptides: Synthesis, characterization, membrane interactions and biological activity. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, v. 177, p. 94-104, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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