Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  07/11/2019
Data da última atualização:  07/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MASSUQUETTO, A.; PANISSON, J. C.; MARX, F. O.; SUREK, D.; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A.
Afiliação:  ANDRÉIA MASSUQUETTO, UFPR; JOSIANE C. PANISSON, UFPR; FRANCIELLE O. MARX, UFPR; DIEGO SUREK, CNPSA; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; ALEX MAIORKA, UFPR.
Título:  Effect of pelleting and different feeding programs on growth performance, carcass yield, and nutrient digestibility in broiler chickens.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Poultry Science, v. 98, p.5497-5503, 2019.
DOI:  10.3382/ps/pez1768
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This experiment was conducted to study the effect of different feeding programs and pelleting on performance, nutrient digestibility, ileal digestible energy (IDE); and carcass yield of broilers from 21 to 35 d of age. In total, 768 male broilers were distributed according to a completely randomized design with 6 treatments and 8 replicates of 16 birds each. The treatments were mash and pelleted diets provided ad libitum, or pelleted and supplied at the same rate (100%) or restricted at 95, 90, and 85% (P100, P95, P90, and P85) of the amount consumed by the birds fed mash diet ad libitum. When supplied ad libitum, the pelleted diet had the highest feed intake and weight gain (WG), better feed conversion ratio (FCR), better feed conversion adjusted for 2.3 kg (AdjFCR, P < 0.001) and caloric conversion (P < 0.001); and higher amount of abdominal fat (P < 0.001) when compared to the control (mash ad libitum). However, there were no effects on nutrient digestibility (P > 0.05). When the pelleted feed was provided in the same amount as in the control group, there were no differences in any of the evaluated parameters (P > 0.05). Limiting pelleted diet to 95, 90, and 85% of free choice mash diet resulted in lower WG (P < 0.001). P90 and P95 treatments resulted in higher dry matter and crude protein digestibility and IDE in relation to the others (P < 0.001). Carcass yield was reduced (P < 0.05) in the birds fed P85 diet. The regression analysis between P100, P95, P90, an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Pair-feeding; Thermal processing.
Thesagro:  Carcaça; Digestibilidade; Frango de Corte; Ração.
Thesaurus Nal:  Broiler chickens; Feed intake; Heat tolerance.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21704 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/10/2014
Data da última atualização:  01/06/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA, D. C. C. da; OLIVEIRA, G. M. de; BISTO, J. dos S.; SANTOS, E. N.; MATIAS, J. R.; MENDES, R. B.; AFFONSO, I. B.; RIBEIRO, R. C.; ARAUJO, G. G. L. de; DANTAS, B. F.
Afiliação:  GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA.
Título:  Desenvolvimento de mudas de pereiro (Aspidosperma pyrifolium Mart.) irrigadas com água salobra e biossalina
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Informativo ABRATES, Brasília, DF, v. 24, n. 3, p. 90, dez. 2014.
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos Resumos do V Workshop de Tecnologia e Fisiologia de Sementes e Mudas, Petrolina, dez. 2014.
Conteúdo:  Objetivou-se com este trabalho avaliar o desenvolvimento de mudas de Aspidosperma pyrifolium Mart. sob diferentes níveis de salinidade da irrigação.
Palavras-Chave:  Água biossalina; Bioma Caatinga; Natural resource; Pereiro; Planta nativa.
Thesagro:  Água Salobra; Aspidosperma Pyrifolium; Germinação; Irrigação; Muda; Recurso natural; Salinidade; Semente.
Thesaurus NAL:  Brackish water; Soil salinity.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110768/1/Barbara-3.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA53936 - 1UPCRA - PP
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional