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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/10/2019 |
Data da última atualização: |
19/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ALCÂNTARA, M. A.; LIMA, A. E. A. DE; BRAGA, A. L. M.; TONON, R. V.; GALDEANO, M. C.; MATTOS, M. da C.; BRIGIDA, A. I. S.; ROSENHAIMG, R.; SANTOS, N. A. dos; CORDEIRO, A. M. T. de M. |
Afiliação: |
Maristela Alves Alcântara, UFPB; Anderson Eduardo Alcântara de Lima, UFPB; Ana Luiza Mattos Braga, UFPB; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; MARIANA DA COSTA MATTOS, CTAA; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CNPAT; Raul Rosenhaimg, UFPB; Nataly Albuquerque dos Santos, UFPB; Angela Maria Tribuzy de Magalhães Cordeiro, UFPB. |
Título: |
Influence of the emulsion homogenization method on the stability of chia oil microencapsulated by spray drying. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Powder Technology, New York, v. 354, p. 877-885, Sept. 2019. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the influence of the homogenization method, ultrasound or rotorstator, on the properties of emulsions formed with chia oil (Salvia hispanica L.) and on the stability of this powder oil. Microencapsulation was performed by spray drying, using as a wall material a mixture of maltodextrin 10DE, maltodextrin 20DE, whey protein isolate and gum arabic (40/40/15/5). The characterization of the microparticles was performed by moisture, particle size, surface oil, encapsulated oil, encapsulation efficiency, morphology, lipid oxidation and oxidative stability. The use of ultrasound promoted a significant reduction in droplet size (4.62 to 0.48 ?m) and a considerable increase in encapsulation efficiency (42 to 96%). In this way, it was possible to obtain a microparticle of chia oil with concentration of oil of industrial interest (30% w/w) with high encapsulation efficiency and good oxidative stability, using the green ultrasonic technology for the oil homogenization stage. |
Palavras-Chave: |
Rotor-stator; Salvia hispanica L; Ultrasound. |
Thesaurus Nal: |
Microencapsulation; Spray drying. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
14/09/2015 |
Data da última atualização: |
20/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CASTRO, R. L. de; CAIERÃO, E.; PIRES, J. L. F.; PASINATO, A.; CARGNIN, A.; ROSA, A.; SANTOS, F. M. dos; FRANCO, F. de A.; WORDEL FILHO, J. A.; GONÇALVES, J. A.; OZELAME, J. G.; ALMEIDA, J. L.; SVOBODA, L. H.; TOIGO, M. de C.; SÓ e SILVA, M.; GARRAFA, M.; GABE, N. L.; ROSA, O. de S.; ROSA FILHO, O. de S.; SCHEEREN, P. L.; CARBONERA, R.; RUBIN, S. de A. L.; TONON, V. D.; MARCHIORO, V. S. |
Afiliação: |
RICARDO LIMA DE CASTRO, CNPT; EDUARDO CAIERÃO, CNPT; JOAO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; ALDEMIR PASINATO, CNPT; ADELIANO CARGNIN, CNPUV; ANDRE ROSA, BIOTRIGO GENÉTICA; FERNANDO MACHADO DOS SANTOS, IFRS; FRANCISCO DE ASSIS FRANCO, COODETEC; JOÃO AMÉRICO WORDELL FILHO, EPAGRI; JOSÉ ANTÔNIO GONÇALVES, FEPAGRO; JOSÉ GERALDO OZELAME, FEPAGRO; JULIANO LUIZ DE ALMEIDA, FAPA; LUIZ HERMES SVOBODA, FUNDACEP FECOTRIGO; MARCELO DE CARLI TOIGO, FEPAGRO; MÁRCIO SÓ E SILVA, CNPT; MARCOS GARRAFA, SETREM; NILTON LUIS GABE, FEPAGRO; OTTONI DE SOUZA ROSA, OR MELHORAMENTO DE SEMENTES; OTTONI DE SOUZA ROSA FILHO, BIOTRIGO GENÉTICA; PEDRO LUIZ SCHEEREN, CNPT; ROBERTO CARBONERA, UNIJUI; SÉRGIO DE ASSIS LIBRELOTTO RUBIN, FEPAGRO; VANDERLEI DONEDA TONON, FUNDACEP FECOTRIGO; VOLMIR SÉRGIO MARCHIORO, COODETEC. |
Título: |
Adaptabilidade e estabilidade das cultivares de trigo avaliadas no ECT 2010. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 5., 2011, Dourados. Ata e resumos... Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2011. Melhoramento, Aptidão Industrial e Sementes. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Cultivar. |
Thesagro: |
Trigo. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129596/1/ID43082-2011reuniaotrigo-CD-242.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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