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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
12/09/2019 |
Data da última atualização: |
03/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
LAZZAROTTO, M.; NACHTIGALL, F. F.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; LAZZAROTTO, S. R. da S.; LAZZAROTTO, M. |
Afiliação: |
Márcio Lazzarotto, UFRGS; Francine Furtado Nachtigall, Inmetro SUR-RS; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Mestranda da UEPG; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF. |
Título: |
Thermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 138, n. 1, p. 351-357, Oct. 2019. |
DOI: |
10.1007/s10973-019-08205-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Solid samples obtained from 4-nitrophenol and aliphatic amines, in excess of amine, were submitted to thermal analysis. The TGA/DTA showed two endothermic events, with exception of tert-butylamine, which showed three endothermic peaks. The first event was the melting of the ionic salt, which temperature does not follow a pattern, and is maxim for ethylammonium minimal for butylammonium salt. For methylammonium and ethylammonium, the fusion is followed by mass loss corresponding to one amine by 4-nitrophenol, while for the others ammonium salts, this event marks the beginning of the mass variation, that is maintained until the decomposition of the 4-nitrophenol at 485 K. The temperature of the event depends of the length of the chain of the amine, while the second occurs at the same temperature for all amines. |
Palavras-Chave: |
x. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01427naa a2200193 a 4500 001 2112147 005 2019-10-03 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s10973-019-08205-9$2DOI 100 1 $aLAZZAROTTO, M. 245 $aThermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aSolid samples obtained from 4-nitrophenol and aliphatic amines, in excess of amine, were submitted to thermal analysis. The TGA/DTA showed two endothermic events, with exception of tert-butylamine, which showed three endothermic peaks. The first event was the melting of the ionic salt, which temperature does not follow a pattern, and is maxim for ethylammonium minimal for butylammonium salt. For methylammonium and ethylammonium, the fusion is followed by mass loss corresponding to one amine by 4-nitrophenol, while for the others ammonium salts, this event marks the beginning of the mass variation, that is maintained until the decomposition of the 4-nitrophenol at 485 K. The temperature of the event depends of the length of the chain of the amine, while the second occurs at the same temperature for all amines. 653 $ax 700 1 $aNACHTIGALL, F. F. 700 1 $aSIQUEIRA, G. L. de A. de 700 1 $aLAZZAROTTO, S. R. da S. 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 773 $tJournal of Thermal Analysis and Calorimetry$gv. 138, n. 1, p. 351-357, Oct. 2019.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | SOARES FILHO, A. de A.; LINO, J. de O. S.; CUNHA, J. G. da; SANTANA, E. A.; OLIVEIRA, V. R. de; FREITAS, S. T. de. Uso de hexanal para aumentar a vida pós-colheita do umbu. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 2777-2780.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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2. |  | BONINI, C. dos S. B.; LUPATINI, G. C.; ANDRIGHETTO, C.; MATEUS, G. P.; HEINRICHS, R.; ARANHA, A. S.; SANTANA, E. A. R. de; MEIRELLES, G. C. Produção de forragem e atributos químicos e físicos do solo em sistemas integrados de produção agropecuária. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 9, p. 1695-1698, set. 2016. Notas científicas.
Título em inglês: Forage production and soil chemical and physical attributes in integrated agricultural systems.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 2 | |
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