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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  19/07/2019
Data da última atualização:  13/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FILGUEIRAS, L.; SILVA, R.; ALMEIDA, I.; VIDAL, M. S.; BALDANI, J. I.; MENESES, C. H. S. G.
Afiliação:  Luanna Filgueiras, UNIVERSIDADE ESTADUAL DA PARAIBA; Renata Silva, UNIVERSIADE ESTADUAL DA PARAIBA; Isabela Almeida, UNIVERSIDADE ESTADUAL DA PARAIBA; MARCIA SOARES VIDAL, CNPAB; JOSE IVO BALDANI, CNPAB; Carlos Henrique Salvino Gadelha Meneses, UNIVERSIDADE ESTADUAL DA PARAIBA.
Título:  Gluconacetobacter diazotrophicus mitigates drought stress in Oryza sativa L.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Plant and Soil, First Online, 18 June 2019.
ISSN:  1573-5036
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11104-019-04163-1
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Plant growth promoting bacteria (PGPB) are associated with plant roots and augment plant productivity and immunity; however, recent work by several groups has shown that PGPB also elicit the so-called ?induced systemic tolerance? to drought stress. This work aimed to evaluate the effect of Gluconacetobacter diazotrophicus Pal5 inoculation on the mitigation of drought stress in red rice (Oryza sativa L.).The plants showed a positive response to inoculation with G. diazotrophicus, with promotion of growth and induction of tolerance to drought. Increase in plant biomass and higher levels of gas exchange and osmoprotectant solutes were observed in shoots. The bacterial inoculation increased the yield and positively regulated some defense genes against the water deficit in plants.
Palavras-Chave:  Diazotrophic bacteria; Effectiveness of interaction; Mitigation of drought stress.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB41193 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoPAULA, C. M. de; PORTELA, M. C. C.; NASCIMENTO, G. O. C. do; PEREIRAM S. C.; PEREIRA, J. O. P.; SANTOS, K. M. O. dos. Desenvolvimento de sorvete potencialmente probiótico de leite de cabras adoçado com mel de abelhas africanizadas. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 1., 2009, Qualidade de alimentos: novos desafios: resumos. Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2009. 1 f. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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