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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  28/09/2018
Data da última atualização:  28/09/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GRESSLER, V.; FEDDERN, V.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de.
Afiliação:  VANESSA GRESSLER, CNPSA; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; JANE DE OLIVEIRA PEIXOTO, CNPSA; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M DE LIMA, CNPSA.
Título:  Application of enzyme digestion and deconjugation followed by quick, easy, cheap, effective, rugged, safe extraction and liquid chromatography?tandem mass spectrometry methodology to determine ractopamine residue in pork.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Protection, v. 81, n.8, p. 1258-1263, 2018.
DOI:  10.4315/0362-028X.JFP-17-526
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A new methodology is proposed for ractopamine residue analysis in pork. It consists of enzyme-mediated digestion and deconjugation steps; modified quick, easy, cheap, effective, rugged, and safe (QuEChERS) extraction; and liquid chromatography?tandem mass spectrometry (LC-MS/MS). In brief, the samples were digested with protease and then deconjugated with b-glucuronidase enzyme; they were then subjected to extraction and cleanup by QuEChERS and underwent sequential analysis by LC-MS/MS. The method performance was evaluated in accordance to the validation guidelines regulated by the Brazilian Ministry of Agriculture and Food Supply. The limit of detection was 0.15 lg/kg and limit of quantification was 0.5 lg/kg. When the method was applied to real samples, ractopamine residue was found in concentrations (up to 7.86 lg/kg) below international recommendation limits up to 10 lg/kg. The method is sensitive, accurate, quick, simple, and suitable for routine analysis; therefore, it is a monitoring tool that may be adopted by laboratories to achieve compliance levels.
Palavras-Chave:  B-agonista; Carne suína; Method validation; Método de validação; Músculo suíno; Ractopamina; Swine muscle.
Thesagro:  Carcaça; Cromatografia; Digestão; Espectrometria; Hidrolise; Nutrição Animal; Suíno.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Digestion; Hydrolysis; Liquid chromatography; Mass spectrometry; Methodology; Ractopamine; Swine.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21463 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  18/03/2011
Data da última atualização:  19/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BENKO-ISEPPON, A. M.; KIDO, E. A.; PANDOLFI, V.; BARBOSA, P. K. A; BELARMINO, L. C.; MONTE, S. J. H. do; BRANDÃO, R. M. S. de; ARAUJO, A. de S.; CASTRO, J. A. F. de; SOARES-CAVALCANTI, N. da M.; SILVA, A. R. da; CALSA JUNIOR, T.; ROCHA, M. de M.; WINTER, P.; KAHL, G.; ROTTER, B.; HORRES, R.; MOLINA, C.; JUNGMANN, R.; AMORIM, L. L. B.; ONOFRE, A. V. C.; FERREIRA-NETO, J. R. C.; GRANJEIRO, T. B.; LIMA, A. S.; LOBO, M. D. P.; HOULLOU-KIDO, L. M.; CARVALHO, R. de; WANDERLEY-NOGUEIRA, A. C.; BARROS, P. dos S.; VIEIRA-MELLO, G. S.; BRASILEIRO-VIDAL, A. C.; BORTOLETI, K. C. de A.; PEDROSA-HARAND, A.; ANDRADE, P. P. de; ANDRADE, G. P. de; PIO-RIBEIRO, G.; SITTOLIN, I. M.; FREIRE FILHO, F. R.
Afiliação:  ANA M. BENKO-ISEPPON, UFPE; EDERSON A. KIDO, UFPE; VALESCA PANDOLFI, UFPE; PEDRANNE K. A. BARBOSA, UFPE; LUIZ C. BELARMINO, UFPE; SEMIRAMIS J. H. DO MONTE, UFPI; RAFAEL M. S. DE S. BRANDÃO, UFPI; ANAREGINA DE S. ARAUJO, UFPI; JOSE A. F. DE CASTRO, UFPI; NINA DA M. SOARES-CAVALCANTI, UFPE; ADRIANO R. DA SILVA, UFPE; TERCILIO CALSA JUNIOR, UFPE; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; PETER WINTER, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; GUNTER KAHL, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; BJORN ROTTER, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; RALF HORRES, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; CARLOS MOLINA, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; RUTH JUNGMANN, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; LIDIANE L. B. AMORIM, UFPE; ALBERTO V. C. ONOFRE, UFPE; JOSE R. C. FERREIRA-NETO, UFPE; THALLES B. GRANJEIRO, UFC; ADRIANA S. LIMA, UFC; MARINA D. P. LOBO, UFC; LAUREEN M. HOULLOU-KIDO, CETENE; REGINALDO DE CARVALHO, UFPE; ANA C. WANDERLEY-NOGUEIRA, UFPE; PETRA DOS S. BARROS, UFPE; GABRIELA S. VIEIRA-MELLO, UFPE; ANA C. BRASILEIRO-VIDAL, UFPE; KYRIA C. DE A. BORTOLETI, UFPE; ANDREA PEDROSA-HARAND, UFPE; PAULO P. DE ANDRADE, UFPE; GENIRA P. DE ANDRADE, UFPE; GILVAN PIO-RIBEIRO, UFRPE; ILZA MARIA SITTOLIN, CPAMN; FRANCISCO RODRIGUES FREIRE FILHO, CPAMN.
Título:  Brazilian cowpea transcriptome project: over 20 million expressed sequence tags to understand salinity and virus resistance.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOTECNOLOGIA, 3., 2010. Fortaleza. Programa e resumos. Brasília, DF: SBBiotec, 2010.
Páginas:  p. 97-98.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Feijão-caupi.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30057/1/Brazilian0001.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN24926 - 1UPCRA - PPS 71/112011.00071
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