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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Territorial. |
Data corrente: |
04/01/2018 |
Data da última atualização: |
30/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BERTIN, P. R. B.; MACHADO, C. R. de L.; VISOLI, M. C.; DRUCKER, D. P.; PINTO, D. M. |
Afiliação: |
PATRICIA ROCHA BELLO BERTIN, SGI; CLAUDIA REGINA DE LAIA MACHADO, CNPS; MARCOS CEZAR VISOLI, CNPTIA; DEBORA PIGNATARI DRUCKER, CNPTIA; DANIELA MACIEL PINTO, CNPM. |
Título: |
A construção do Plano de Dados Abertos de uma organização pública de pesquisa e desenvolvimento e o desafio de uma ciência agropecuária aberta. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Reciis: Revista Eletrônica de Comunicação, Informação & Inovação em Saúde, Rio de Janeiro, v. 11, p. 1-7, 2017. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Suplemento. Trabalhos apresentados na 8a Conferência Luso Brasileira sobre Acesso Aberto - ConfOA. Na publicação: Claudia Delaia Machado. |
Conteúdo: |
Em atendimento à Política de Dados Abertos do Poder Executivo Federal e à Lei de Acesso à Informação, a Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) iniciou discussões para a construção do seu Plano de Dados Abertos ? um instrumento de planejamento para a implementação e a racionalização dos processos de publicação de dados abertos em organizações públicas. Esse trabalho visa relatar a estratégia geral que foi estabelecida para essa finalidade e os desafios que têm sido encontrados nos estágios preliminares de sua implantação. Como a abertura de dados por instituições de pesquisa no Brasil é ainda incipiente, espera-se que a experiência da Embrapa possa contribuir com iniciativas de organizações congêneres. |
Palavras-Chave: |
Agricultural Sciences; Ciência aberta; Ciência agropecuária; Dados abertos; Dados de pesquisa; E-science; Law on Access to Information; Lei de Acesso à Informação; Open data; Open data policy; Open science research data; Política de dados abertos. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01994naa a2200325 a 4500 001 2084185 005 2019-04-30 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBERTIN, P. R. B. 245 $aA construção do Plano de Dados Abertos de uma organização pública de pesquisa e desenvolvimento e o desafio de uma ciência agropecuária aberta.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aSuplemento. Trabalhos apresentados na 8a Conferência Luso Brasileira sobre Acesso Aberto - ConfOA. Na publicação: Claudia Delaia Machado. 520 $aEm atendimento à Política de Dados Abertos do Poder Executivo Federal e à Lei de Acesso à Informação, a Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) iniciou discussões para a construção do seu Plano de Dados Abertos ? um instrumento de planejamento para a implementação e a racionalização dos processos de publicação de dados abertos em organizações públicas. Esse trabalho visa relatar a estratégia geral que foi estabelecida para essa finalidade e os desafios que têm sido encontrados nos estágios preliminares de sua implantação. Como a abertura de dados por instituições de pesquisa no Brasil é ainda incipiente, espera-se que a experiência da Embrapa possa contribuir com iniciativas de organizações congêneres. 653 $aAgricultural Sciences 653 $aCiência aberta 653 $aCiência agropecuária 653 $aDados abertos 653 $aDados de pesquisa 653 $aE-science 653 $aLaw on Access to Information 653 $aLei de Acesso à Informação 653 $aOpen data 653 $aOpen data policy 653 $aOpen science research data 653 $aPolítica de dados abertos 700 1 $aMACHADO, C. R. de L. 700 1 $aVISOLI, M. C. 700 1 $aDRUCKER, D. P. 700 1 $aPINTO, D. M. 773 $tReciis: Revista Eletrônica de Comunicação, Informação & Inovação em Saúde, Rio de Janeiro$gv. 11, p. 1-7, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Territorial (CNPM) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
07/02/2013 |
Data da última atualização: |
07/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CARVALHO, T. D. de; SIQUEIRA, F.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; MEDEIROS, S. R. de; FEIJO, G. L. D.; SOUZA JUNIOR, M. D. de; BLECHA, I. M. Z.; SOARES, C. O. |
Afiliação: |
Thiago Dutra de Carvalho, UFMS; FABIANE SIQUEIRA, CNPGC; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; Maury Dorta de Souza Junior, UFMS; Isabella Maiumi Zaidan Blecha, CNPGC; CLEBER OLIVEIRA SOARES, CNPGC. |
Título: |
Association of polymorphisms in the leptin and thyroglobulin genes with meat quality and carcass traits in beef cattle. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v.41, n.10, p.2162-2168, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of the present study was to estimate the allelic and genotypic frequencies of the polymorphisms E2FB (AY138588.1: c.305C> T), located in the leptin gene (LEP), and TG5 (X05380.1:g.-422C>T), located in the thyroglobulin gene (TG), and evaluate the association of these polymorphisms in crossbred cattle of seven distinct genetic groups with the following traits: slaughter weight (SW), hot carcass weight (HCW), hot carcass yield (HCY), carcass fat thickness (CFT), ribeye area (REA), marbling (MARM) and shear force (SF). The animals were genotyped using the PCR-RFLP (Polymorphism Chain Reaction-Restriction Fragment Length Polymorphism) technique, using 201 products obtained from F1 Caracu × Nellore, Angus × Nellore and Valdostana × Nellore cows, mated to Canchim, Caracu and Red Angus bulls (only Caracu × Nellore cows were used with Red Angus bulls). The allelic and genotypic frequencies were compared using the Chi-squared test. Associations between the genotype of each polymorphism and the traits were analyzed using the General Linear Model (GLM) of statistical software SAS. The least squares means of genotypes of the polymorphisms were compared using Student?s t test. The E2FB polymorphism in the LEP gene was associated with CFT, showing the potential for use in national programs for genetic improvement of beef cattle, through the inclusion of SNP in genotyping commercial tests. The TG5 polymorphism in the TG gene was not associated with any of the evaluated traits and was considered ineffective for selection of beef cattle in Brazilian herds. MenosThe objective of the present study was to estimate the allelic and genotypic frequencies of the polymorphisms E2FB (AY138588.1: c.305C> T), located in the leptin gene (LEP), and TG5 (X05380.1:g.-422C>T), located in the thyroglobulin gene (TG), and evaluate the association of these polymorphisms in crossbred cattle of seven distinct genetic groups with the following traits: slaughter weight (SW), hot carcass weight (HCW), hot carcass yield (HCY), carcass fat thickness (CFT), ribeye area (REA), marbling (MARM) and shear force (SF). The animals were genotyped using the PCR-RFLP (Polymorphism Chain Reaction-Restriction Fragment Length Polymorphism) technique, using 201 products obtained from F1 Caracu × Nellore, Angus × Nellore and Valdostana × Nellore cows, mated to Canchim, Caracu and Red Angus bulls (only Caracu × Nellore cows were used with Red Angus bulls). The allelic and genotypic frequencies were compared using the Chi-squared test. Associations between the genotype of each polymorphism and the traits were analyzed using the General Linear Model (GLM) of statistical software SAS. The least squares means of genotypes of the polymorphisms were compared using Student?s t test. The E2FB polymorphism in the LEP gene was associated with CFT, showing the potential for use in national programs for genetic improvement of beef cattle, through the inclusion of SNP in genotyping commercial tests. The TG5 polymorphism in the TG gene was not associated with any of the evaluated traits... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Bovino de corte. |
Thesagro: |
Gado de Corte; Melhoramento Genético Animal. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76168/1/sergio3.pdf
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Marc: |
LEADER 02370naa a2200241 a 4500 001 1948656 005 2013-02-07 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, T. D. de 245 $aAssociation of polymorphisms in the leptin and thyroglobulin genes with meat quality and carcass traits in beef cattle.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective of the present study was to estimate the allelic and genotypic frequencies of the polymorphisms E2FB (AY138588.1: c.305C> T), located in the leptin gene (LEP), and TG5 (X05380.1:g.-422C>T), located in the thyroglobulin gene (TG), and evaluate the association of these polymorphisms in crossbred cattle of seven distinct genetic groups with the following traits: slaughter weight (SW), hot carcass weight (HCW), hot carcass yield (HCY), carcass fat thickness (CFT), ribeye area (REA), marbling (MARM) and shear force (SF). The animals were genotyped using the PCR-RFLP (Polymorphism Chain Reaction-Restriction Fragment Length Polymorphism) technique, using 201 products obtained from F1 Caracu × Nellore, Angus × Nellore and Valdostana × Nellore cows, mated to Canchim, Caracu and Red Angus bulls (only Caracu × Nellore cows were used with Red Angus bulls). The allelic and genotypic frequencies were compared using the Chi-squared test. Associations between the genotype of each polymorphism and the traits were analyzed using the General Linear Model (GLM) of statistical software SAS. The least squares means of genotypes of the polymorphisms were compared using Student?s t test. The E2FB polymorphism in the LEP gene was associated with CFT, showing the potential for use in national programs for genetic improvement of beef cattle, through the inclusion of SNP in genotyping commercial tests. The TG5 polymorphism in the TG gene was not associated with any of the evaluated traits and was considered ineffective for selection of beef cattle in Brazilian herds. 650 $aGado de Corte 650 $aMelhoramento Genético Animal 653 $aBovino de corte 700 1 $aSIQUEIRA, F. 700 1 $aTORRES JUNIOR, R. A. de A. 700 1 $aMEDEIROS, S. R. de 700 1 $aFEIJO, G. L. D. 700 1 $aSOUZA JUNIOR, M. D. de 700 1 $aBLECHA, I. M. Z. 700 1 $aSOARES, C. O. 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv.41, n.10, p.2162-2168, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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