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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  14/11/2017
Data da última atualização:  06/04/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MENEZES, E. de A.; OLIVEIRA, A. F. de; FRANÇA, C. de J.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  Eveline de Abreu Menezes, Universidade da Integração Internacional da Lusofonia Afro-Brasileira; Aline Fernandes de Oliveira, UFSCar; Célia de Jesus França, Faculdade ASSER; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Bioaccessibility of Ca, Cu, Fe, Mg, Zn, and crude protein in beef, pork and chicken after thermal processing.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 240, p. 75-83, 2018.
ISSN:  0308-8146
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.07.090
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The bioaccessibility of Ca, Cu, Fe, Mg, Zn, and crude protein was evaluated after submitting beef, pork, and chicken to five different thermal treatments. The bioaccessibility of crude protein and metals were simulated by using in vitro enzymatic digestion with a gastric fluid solution and dialysability approach. Inductively coupled plasma optical spectrometry was used to quantify the dialyzable fraction and the total mineral content after microwave-assisted digestion. Graphite furnace atomic absorption spectrometry quantified Cu in chicken dialyzable fraction. The increase of temperature and heat exposure period decreased the protein bioaccessibility. Considering the total and dialyzable fraction, beef is an important source of Cu, Fe, Mg, and Zn to the human diet. The results of Fourier-transform infrared spectroscopy indicated physical changes in the treated samples related to protein denaturation, which was probably responsible for the decreased bioaccessibility of minerals and protein, mainly at higher temperatures.
Palavras-Chave:  Infrared characterization; Metal bioaccessibility; Thermally processed meat.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE24164 - 1UPCAP - DDPROCI-2018.00001MEN2017.00230
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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  28/03/2002
Data da última atualização:  07/06/2018
Autoria:  CASELA, C. R.; FERREIRA, A. S.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPMS.
Título:  Infecção no sorgo.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Cultivar, Pelotas, v. 4, n. 36, p. 24-26, fev. 2002.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Disease; Mildew; Sorghi.
Thesagro:  Míldio; Patógeno; Sorghum Bicolor; Sorgo.
Thesaurus NAL:  Peronosclerospora.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS13490 - 1UPCAP - DD
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