Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  10/10/2017
Data da última atualização:  10/10/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  REIS, F.; ALCAIRE, F.; DELIZA, R.; ARES, G.
Afiliação:  Felipe Reis, UFRRJ; Florencia Alcaire, Universidad de la República, Uruguay; ROSIRES DELIZA, CTAA; Gastón Ares, Universidad de la República, Uruguay.
Título:  The role of information on consumer sensory, hedonic and wellbeing perception of sugar-reduced products: Case study with orange/pomegranate juice.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Food Quality and Preference, v. 62, p. 227-236, 2017.
ISSN:  0950-3293
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Reformulation of industrialized products has been recognized as one of the most effective strategies to reduce sugar intake and improve public health. Information about product reformulation can negatively affect consumer hedonic perception as a negative relationship between tastiness and healthfulness exists. In this context, the aim of the present study was to investigate the effect of information about sugar reduction and the use of sweeteners on consumer hedonic, sensory and wellbeing perception, using orange/pomegranate as case study. Samples of orange/pomegranate juice with different sweeteners (no added sugar, sugar, sucralose, stevia and monk fruit extract) were evaluated by 196 consumers under blind or informed conditions, following a betweensubjects experimental design. Consumers in the informed group were presented the juice samples with their corresponding bottle displayed on a computer screen, including information about sugar content using the traffic-light system, claims on no added sugar and the presence of natural sweeteners. Consumers had to evaluate their overall liking and answer two CATA questions, related to sensory and wellbeing perception. Information increased consumer sensory and hedonic discrimination of the samples, particularly for the juice sweetened with stevia. Information influenced consumer perception of physical health and emotional aspects of wellbeing. Results from the present work suggest that the influence of information about nutrition... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Consumer perception; Monk fruit extract.
Thesagro:  Stévia.
Thesaurus Nal:  Artificial sweeteners; sucralose.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13808 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  16/02/2007
Data da última atualização:  13/01/2010
Autoria:  GITAHY, P. de M.; GALVÃO, P. G.; SIMÕES ARAÚJO, J. L.; BALDANI, J. I.
Título:  Perspectivas biotecnológicas de Bacillus thuringiensis no controle biológico da broca d cana-de-açúcar Diatraea saccharalis.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2006.
Páginas:  44 p.
Série:  (Embrapa Agrobiologia. Doumentos, 214).
ISSN:  1517-8498
Idioma:  Português
Conteúdo:  Diatraea saccharalis (broca da cana-de-açúcar); Distribuição geográfica; Ciclo biológico; Danos e prejuízos provocados; Métodos de controle; Bacillus thuringiensis; Formas de utilização de B. thuringiensis; Uso direto de B. thuringiensis; Plantas transgênicas; Microrganismos transgênicos; Indução de resistência nos insetos à B. thuringiensis; Impacto de B. thuringiensis no ambiente e em organismos não-alvos; Controle de D. saccharalis com B. thuringiensis.
Palavras-Chave:  Cana-de-açúcar.
Thesagro:  Broca; Controle Biológico.
Thesaurus NAL:  biological control; sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAB-2010/33986/1/doc214.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB33986 - 1UMTFL - --632.960004748
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional