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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  31/01/2017
Data da última atualização:  05/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ASSIS, M. C. de; MELLO-SILVA, R. de.
Afiliação:  MARTA CAMARGO DE ASSIS, CNPMA; RENATO DE MELLO-SILVA, USP.
Título:  Alstroemeria (Alstroemeriaceae) in the caatinga of Brazil, with a new species.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Phytotaxa, v. 282, n. 1, p. 19-27, 2016.
DOI:  http://dx.doi.org/10.11646/phytotaxa.282.1.2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Five species of Alstroemeria from caatinga in Brazil are presented. Three of them are endemic to this vegetation, including a new species, A. stramonia, here described. We provide descriptions, illustrations, comments, and a key to the species.
Palavras-Chave:  aAlstroemeria; Alstroemeria longistaminea; Alstroemeria monticola; Alstroemeria piauhyensis; Alstroemeria plantaginea; Alstroemeria stramonia; Caatinga endemics.
Thesagro:  Caatinga; Taxonomia vegetal.
Categoria do assunto:  V Taxonomia de Organismos
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA15243 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/01/2024
Data da última atualização:  24/01/2024
Autoria:  FREITAS, R. S. DE; GUIM, A.; MELLO, A. C. L. DE; FERREIRA, M. DE A.; CLEMENTE, J. V. F.; SILVA, S. O. L. DA; FARIAS, L. L. DE; MEDEIROS, R. B. DE; SILVA, T. G. P. DA; SILVA, P. H. F. DA.
Afiliação:  ROBERTA SANTOS DE FREITAS, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; ADRIANA GUIM, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; ALEXANDRE CARNEIRO LEÃO DE MELLO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; MARCELO DE ANDRADE FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; JOÃO VITOR FERNANDES CLEMENTE, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; SALMO OLEGÁRIO LIMA DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; LUCAS LEMOS DE FARIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; RODRIGO BARBOSA DE MEDEIROS, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; TOMÁS GUILHERME PEREIRA DA SILVA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO PIAUÍ; PEDRO HENRIQUE FERREIRA DA SILVA, INSTITUTO NACIONAL DO SEMIÁRIDO.
Título:  Additives and storage time for silage of pineapple crop waste.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03211, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2023.v58.03211
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Aditivos e tempo de armazenamento para silagem de restos de cultura do abacaxi.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the effects of additives and storage time on the quality and aerobic deterioration of silages of pineapple crop waste. A completely randomized design was used, in a 3×3 factorial arrangement, with three treatments: pineapple waste silage without additives or with the addition of cornmeal or wheat bran (20% fresh matter) at three storage times (60, 90, and 120 days). After each storage time, losses and aerobic deterioration were quantified, chemical composition was analyzed, and digestibility assays were performed. The storage time of 120 days resulted in higher dry matter losses in all treatments. The additives incremented the dry matter contents of the pineapple-based silages, which went from 182.1 g kg-1 (control silage) to 298.7 and 297.6 g kg-¹ (cornmeal and wheat bran, respectively). The control silage with the addition of cornmeal showed the highest dry matter digestibility (739.7 g kg-¹) and lowest neutral detergent fiber content (251.9 g kg-¹). The production of CO2 started to increase on the first day of air exposure in silages without additives, but only after six days in those with additives. Including cornmeal as an additive in the silage of pineapple crop waste improves its digestibility and reduces its deterioration speed. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar os efeitos de aditivos e tempos de armazenamento sobre a qualidade e a deterioração aeróbia de silagens de resíduos de cultura do abacaxi. Ut... Mostrar Tudo
Thesagro:  Ananás Comosus; Composição Química; Ensilagem; Resto de Cultura; Silagem.
Thesaurus NAL:  Chemical composition; Pineapples.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161066/1/Additives-storage-time-silage-2023.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE67087 - 1UPEAP - DD
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