BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  13/06/2016
Data da última atualização:  13/06/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BERNARDI, D. M.; BERTOL, T. M.; PFLANZER, V. C. S.; SGARBIERI, V. C.; POLLONIO, M. A. R.
Afiliação:  DANIELA MIOTTO BERNARDI, Unicamp; TERESINHA MARISA BERTOL, CNPSA; SÉRGIO BERTELLI PFLANZER, Unicamp; VALDEMIRO CARLOS SGARBIERI, Unicamp; MARISE APARECIDA RODRIGUES POLONIO, Unicamp.
Título:  Omega-3 in meat products: benefits and effects on lipid oxidative stability.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 96, p. 2620-2634, 2016.
DOI:  10.1002/jsfa.7559
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract Ômega-3 intake has been associated with numerous health benefits, its addition to certain food matrices, and in particular meat products,may involve various technological barriers influencing the final quality of the products. Lipid oxidation must be highlighted due to the modification of both the sensory characteristics and the shelf-life of meat products. In order to reduce the impact of chemical changes and promote oxidative stability, the use of natural antioxidants has gained ground owing to the health and safety advantages linked to its effectiveness at reducing lipid oxidation. Many natural compounds have also been successfully tested in animal feed, in order to protect the rawmeatmaterials and reduce the risk of lipid oxidation in processed products. This reviewaims toaddress the challenges andadvantages of the incorporation of Ômega--3 fatty acids in rawmeatmaterials and processedmeat products, and to describe the use of different compounds to enhance lipid oxidative stability.
Palavras-Chave:  Ômega 3; Oxidação de lipídios.
Thesagro:  Produto derivado da carne; Qualidade.
Thesaurus Nal:  Meat products.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
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CNPSA20671 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, Z. V.; CIPRIANO, M. A.; SANTOS, A. da S. dos; PFENNING, L. H.; PATRÍCIO, F. R. A. Control of lettuce bottom rot by isolates of Trichoderma spp. Summa Phytopathol, Botucatu, v. 40, n. 2, p. 141-146, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPIRES ZOTARELLI, C. L.; A.; SANTOS, A. da S. dos; MILANEZ, A. I.; CIPRIANO, M. A. P. Ocorrência de Pythiella veranlis em Pythium aphanidermatum de cultura hidropônica de agrião no Brasil. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 35, n. 4, p. 325-326, 2009.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, Z. V.; CIPRIANO, M. A. C. P.; SANTOS, A. S.; BETTIOL, W.; PATRICIO, F. R. A. Seleção de variedades de alface no controle de Pythium aphanidermatum em sistema hidropônico. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 39., 2006, Salvador, BA. Resumos... Salvador, BA: SBF, 2006. Revista Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v.31, supl., p. S.260, ago. 2006.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, Z. V.; CIPRIANO, M. A. P.; GALVAO, J. A. H.; BETTIOL, W.; PATRICIO, F. R. A.; SANTOS, A. da S. dos. Podridão de raízes causada por Pythium aphanidermatum, em cultivares de alface produzidas em sistema hidropônico. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 37, n. 4, p. 180-186, 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
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