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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/01/2016 |
Data da última atualização: |
28/01/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
TONON, R. V.; SANTOS, B. A. dos; COUTO, C. C.; MELINGER-SILVA, C.; BRIGIDA, A. I. S.; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
RENATA VALERIANO TONON, CTAA; Bianca A. dos Santos, UFRRJ; Cinthia C. Couto, UERJ; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
Coupling of ultrafiltration and enzymatic hydrolysis aiming at valorizing shrimp wastewater. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 198, p. 20-27, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
available on line 29 november 2015. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to obtain a protein hydrolysate from the wastewater generated during shrimp cooking, by coupling ultrafiltration and enzymatic hydrolysis processes. Initially, the effluent was concentrated by ultrafiltration, reaching a protein concentration factor of 3.2. The concentrated effluent was then enzymatically hydrolyzed, aiming at obtaining peptides with antioxidant capacity. The effects of some process variables ? temperature (55?75 C), pH (7?9) and enzyme/substrate (E/S) ratio (0.1?2.5%) ? on the degree of hydrolysis and the antioxidant capacity were evaluated. The increase in temperature and pH resulted in lower degree of hydrolysis and higher antioxidant capacity. The conditions selected as the most suitable were: temperature of 75 C, pH of 9.0 and E/S ratio of 0.1%. The hydrolysates produced at these conditions were also evaluated for total amino acid content and electrophoretic profile, showing a suitable amount of essential amino acids that covers the recommended daily needs. |
Palavras-Chave: |
Antioxidant capacity; Concentration; Degree of hydrolysis. |
Thesaurus Nal: |
amino acids; peptides. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
null Download
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registros recuperados : 3 | |
1. |  | GOMES COPELAND, K. K. P.; LEDO, A. da S.; ALMEIDA, F. T. C. de; MIRANDA, R. P.; SANTOS, I. R. I. Assessing the viability of cryopreserved coconut zygotic embryos by electrolytic conductivity and potassium leaching. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 1, p. 8-13, jan. 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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2. |  | GOMES COPELAND, K. K. P.; LEDO, A. da S.; ALMEIDA, F. T. C. de; MIRANDA, R. P.; SANTOS, I. R. I. Assessing the viability of cryopreserved coconu zygotic embryos by electrolytic conductivity and potassium leaching. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 1, p. 8-13, jan. 2012. Título em português: Avaliação da viabilidade de embriões de coqueiro criopreservados por meio de condutividade elétrica e lixiviação de potássio.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 3 | |
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