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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  26/11/2015
Data da última atualização:  22/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; CARVALHO, M. C. S.; KNUPP, A. M.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; ADRIANO MOREIRA KNUPP, CNPAF.
Título:  Phosphorus nutrition of upland rice, dry bean, soybean, and corn grown on an oxisol.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, New York, v. 46, n. 9, p. 1123-1136, 2015.
DOI:  10.1080/00103624.2015.1019083
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Rice, dry bean, corn, and soybean are important food crops. Phosphorus (P) deficiency is one of the most yield-limiting factors for these crops grown on highly weathered Brazilian Oxisols. Four greenhouse experiments were conducted to determine P requirements of these four crops. The P levels used were 0, 50, 100, 200, and 400 mg kg−1. Growth, yield, and yield components evaluated of four crop species were significantly increased with the application of P fertilization. Most of the responses were quadratic in fashion when the P was applied in the range of 0 to 400 mg kg−1. Maximum grain yield of upland rice was obtained with the application of 238 mg P kg−1 of soil, maximum dry bean grain yield was obtained with the application of 227 mg P kg−1 of soil, and maximum grain yield of soybean was obtained with the application of 224 mg P kg−1 of soil. Maximum shoot growth of corn was obtained with the addition of 323 mg P kg−1 of soil. Most of the growth and yield components had significant positive association with grain yield or shoot dry weight. Phosphorus concentration and uptake were greater in the grain compared to straw in upland rice and dry bean plants. Overall, P-use efficiencies decreased with increasing P rates.
Palavras-Chave:  Soybean.
Thesagro:  Arroz; Feijão; Fósforo; Milho; Oryza sativa; Palha; Phaseolus vulgaris; Raíz; Rendimento; Soja; Solo.
Thesaurus Nal:  Corn; Dry beans; Oxisols; Rice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF33770 - 1UPCAP - DD20152015
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  11/02/2014
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CATARINO, A. D. M.; FAJARDO, T. V. M.; RIBEIRO, G. P.; NICKEL, O.
Afiliação:  A. D. M. CATARINO, UFRPE; THOR VINICIUS MARTINS FAJARDO, CNPUV; G. P. RIBEIRO, UFRPE; OSMAR NICKEL, CNPUV.
Título:  Grapevine viruses survey in Pernambuco, Paraiba and Bahia states, Brazil.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 46.; REUNIÃO BRASILEIRA DE CONTROLE BIOLÓGICO, 11., 2013, Ouro Preto. Ouro Preto: UFV, 2013.
Páginas:  p. 1.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo apresentado de número 371-1.
Palavras-Chave:  Pernambuco.
Thesagro:  Doença de planta; Identificação; Uva; Vírus; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97008/1/CD-ROM-46-Congresso-Brasileiro-de-Fitopatologia-Resumo-371-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV14898 - 1UPCRA - DDOnline
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