BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  25/11/2015
Data da última atualização:  16/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CEZAR, R. M.; VEZZANI, F. M.; SCHWIDERKE, D. K.; GAIAD, S.; BROWN, G. G.; SEOANE, C. E. S.; FROUFE, L. C. M.
Afiliação:  Raul Matias Cezar, Universidade Federal do Paraná; Fabiane Machado Vezzani, Universidade Federal do Paraná; Daniel Kramer Schwiderke, Universidade Federal do Paraná; SERGIO GAIAD, CNPF; GEORGE GARDNER BROWN, CNPF; CARLOS EDUARDO SICOLI SEOANE, CNPF; LUIS CLAUDIO MARANHAO FROUFE, CNPF.
Título:  Soil biological properties in multistrata successional agroforestry systems and in natural regeneration.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Agroforestry Systems, v. 89, n. 6, p. 1035-1047, Dec. 2015.
DOI:  DOI 10.1007/s10457-015-9833-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The diversity of cultivated plants in the agroforestry systems can create conditions to maintain the vital edaphic processes similar to natural regeneration areas. We studied agroforestry systems with five (AF5) and ten years (AF10) of age in comparison with natural regeneration areas for 10 years (NR) in the Atlantic Forest Biome in an area of environmental fragility. The microbial biomass carbon (MB-C), soil basal respiration (BResp), metabolic quotient (q-CO2) and microbial quotient (q-mic) were evaluated in the entire profile of a Typic Udorthents, obtaining stratified data in the 0?2.5; 2.5?5; 5?10; 10?15; 15?30; 30?45 and 45?60 cm layers. The NR area had the highest MB-C (866 mg C kg-1 soil) and BResp (5 mg C-CO2 kg-1 soil h-1) in the 0?2.5 cm layer in relation to the AF5 (686 mg C kg-1 soil; 4 mg C-CO2 kg-1 soil h-1) and AF10 (478 mg C kg-1 soil; 4 mg C-CO2 kg-1 soil h-1). However, the ratios did not differ among treatments, presenting average values in the profile of 7 mg C-CO2 g-1 MB-C h-1 for q-CO2 and 1.6 % for q-mic, demonstrating vital process similarity between systems. The phytosociological characteristics that interfere with the microbiological attributes were the plant species richness (0?2.5 cm) and plant diversity (2.5?5 cm). The epiedaphic fauna active in the litter was also assessed by pitfall traps and the average number of individuals per trap (238 for NR, 281 for AF5, 299 for AF10), the order richness (15 for NR; 14 for AF5, 13 for AF10) and relative ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Biomassa microbial; Carbono orgânico do solo; Diversity index; Epiedaphic fauna; Fauna epiedáfica; Índice de diversidade.
Thesaurus Nal:  microbial biomass; soil organic carbon.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
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CNPF54558 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M. Relações com compradores e associações de produtores são importantes fontes de informação para melhoria de desempenho na suinocultura. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2019. 10 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 561).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M. Impacto do suporte dos compradores no desempenho e nos investimentos dos suinocultores. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2021. 13 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 586).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M. As diferentes estruturas de governança e mecanismos de coordenação utilizados na produção de suínos no Brasil. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2018. 38 p. (Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 200).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M. Diversity of coordination mechanisms to support transactions: farmer-buyer relationships and farmer performance in the brazilian pork chain. 2017. 145 p. Thesis (Doctor Management Studies) - Wageningen University, Wageningen School of Social Sciences, Wageningen.
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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5.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M. Estruturas de governança na produção de suínos: os diferentes mecanismos que coordenam a qualidade. Suinocultura Industrial, Itu, ed. 282, ano 40, n. 03, p. 12-19, 2018.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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6.Imagem marcado/desmarcadoMIELE, M.; MARTINS, F. M. Panorama da Suinocultura. Anuário 2022 da Suinocultura Industrial, Itu, ed. 303, ano 44, n. 6, p.16-19, 2021.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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7.Imagem marcado/desmarcadoMIELE, M.; MARTINS, F. M. Panorama da suinocultura. Anuário 2023 da Suinocultura Industrial, Itu, ed. 309, n. 6, ano 45, p. 20-27, 2022.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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8.Imagem marcado/desmarcadoNICOLOSO, R. da S.; MARTINS, F. M. Adubação orgânica: produtividade com menor custo. Revista Plantio Direto & Tecnologia Agrícola, ed. 178, p. 25-33, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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9.Imagem marcado/desmarcadoTALAMINI, D. J. D.; MARTINS, F. M. A avicultura brasileira e o mercado de mundial das carnes. Anuário 2021 da Avicultura Industrial, Itu, ed. 1304, n. 10, ano 112, p. 16-23, 2020.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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10.Imagem marcado/desmarcadoTALAMINI, D. J. D.; MARTINS, F. M. A avicultura brasileira e o mercado de mundial de carnes. Anuário 2023 da Avicultura Industrial, Itu, ed. 1323, n. 9, ano 114, p. 14-21, 2022.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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11.Imagem marcado/desmarcadoTALAMINI, D. J. D.; MARTINS, F. M. A avicultura brasileira e o mercado mundial de carnes. Anuário 2024 da Avicultura Industrial, Itu, ed. 1330, ano 114, n. 7, p. 18-25, 2023.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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12.Imagem marcado/desmarcadoTALAMINI, D. J. D.; MARTINS, F. M. Competitividade e efeitos de políticas públicas sobre o desempenho da cadeia produtiva da avicultura de corte no sul do Brasil. In: BERTOL, T. M.; COLDEBELLA, A. (Org.). Relatório dos projetos concluídos 2008. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2008. (Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 129). Projeto/Plano de Ação: 04.04.114.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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13.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M.; TRIENEKENS, J.; OMTA, O. Implications of horizontal and vertical relationships on farmers performance in the Brazilian pork industry. Livestock Science, v. 228, p. 161-169, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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14.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M.; TRIENEKENS, J.; OMTA, O. Impactos do suporte dos compradores no desempenho e na capacidade de investimento dos suinocultores. In: SALÃO INTERNACIONAL DE AVICULTURA E SUINOCULTURA ? SIAVS, 2019; INTERNATIONAL POULTRY AND PORK SHOW. São Paulo. Anais... São Paulo: ABPA, 2019. p. 297-299.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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15.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M.; TRIENEKENS, J.; OMTA, O. Impact of buyers support on farmer performance and investments in the Brazilian pork supply chain. International Food and Agribusiness Management Review, 14 Jul 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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16.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M.; TRIENEKENS, J.; OMTA, O. Differences in quality governance: the case of the brazilian pork chain. British Food Journal, v. 119, n. 12, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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17.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M.; TRINEKENS, J.; OMTA, O. Governance structures and coordination mechanisms in the Brazilian pork chain - Diversity of arrangements to support the supply of piglets. International Food and Agribusiness Management Review, v. 20, n. 4, p. 511-532.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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18.Imagem marcado/desmarcadoTALAMINI, D. J. D.; MARTINS, F. M. Panorama da avicultura e do mercado de carnes. Anuário 2022 da Avicultura Industrial, Itu, ed. 1314, ano 113, n. 10, p.20-27, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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19.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M.; TALAMINI, D. J. D. Panorama da Suinocultura. Anuário 2021 da Suinocultura Industrial, Itu, ed. 297, n.06, ano 43, p. 18-23, 2020. Anuário 2021 da Suinocultura Industrial, Itu, ed. 297, n. 6, ano 43, p. 18-23, 2020.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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20.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, F. M.; OLIVEIRA, P. A. V. de. Análise econômica da geração de energia elétrica a partir do biogás na suinocultura. Engenharia Agrícola, Jaboticabal, v. 31, n. 3, p. 477-486, maio/jun. 2011. Projeto: 04.06.03.020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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