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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/07/2015
Data da última atualização:  11/02/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CHÁVEZ, D.; ASCHERI, J. L. R.; MATTOS, M. da C.; CARVALHO, C. W. P. de.
Afiliação:  DAVY CHÁVEZ, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; MARIANA DA COSTA MATTOS, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Physicochemical properties of a novel extruded product using whole meal sorghum added of roasted coffee powder.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: ITALIAN ASSOCIATION FOR CEREAL SCIENCE AND TECHNOLOGY AISTEC CONFERENCE, 10., 2015, Milan. Grains for feeding the world : book of abastracts. Milan: University of Milan, 2015. Session 8 - Processing and analyses.
Páginas:  1 p.
ISBN:  978-88-906680-2-9
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Antiooxidant property; Extrusion cooking; Rich fiber food ingredient; Whole cereal.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12787 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  25/04/2003
Data da última atualização:  25/04/2003
Autoria:  PATERNO, L. G.; CONSTANTINO, C. J. L.; OLIVEIRA JR. O. N.; MATTOSO, L. H. C.
Afiliação:  UFSCar-Departamento de Engenharia de Materiais, São Carlos, SP; USP-Instituto de Física de São Carlos, São Carlos, SP; Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP.
Título:  Self-assembled films of poly(o-ethoxyaniline) complexed with sulfonated lignin.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Colloids and Subsurfaces B: Biointerfaces, Amsterdam, v. 23, p. 257-262, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The interaction of poly)o-ethoxyaniline) (POEA) doped with HC1 and sulfonated lignin (SL) was investigated using UV-Vis spectroscopy in order to probe the influence of pH and quantity of SL on the formation of a polyelectrolyte complex. The introduction of SL into the HC1 doped POEA solution screens the positive charges of the protonated POEA allowing further protons to be pumped into the conducting polymers thus increasing its doping level. In addition, the strong interaction between these two electrolytes caused POEA to remain doped within a wid pH range. Layers were built from aqueous solutions of the complex formed by POEA and SL which were alternated with either pure POEA or sulfonated polystyrene in the form of layer-by-layer films. The resultin multilayer films remained doped even at pH 9.0, due to the strong complex formation, which prevents POEA from deprotonating. Surface potential measurements showed that the potential for the POEA + SL complex is more positive than for films with each layer investigated separately, thus confirming the strong interaction between POEA and SL.
Palavras-Chave:  Complexes; Conducting polymers; Espectroscopia; Polianilina; Polímero; Polyanilines; Polyelectrolytes; Self-assembly.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA7453 - 1UPCSP - --PROCI-02.0000602.00006
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