Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
05/01/2015 |
Data da última atualização: |
21/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SAMPAIO, K. L.; BIASOTO, A. C. T.; SILVA, M. A. A. P. da SILVA. |
Afiliação: |
KARINA L. SAMPAIO, UNICAMP; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; MARIA APARECIDA A. P. DA SILVA, UNICAMP. |
Título: |
Comparison of techniques for the isolation of volatiles from cashew apple juice. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 95, p. 299-312, 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to compare the performance of the following techniques on the isolation of volatiles of importance for the aroma/flavor of fresh cashew apple juice: dynamic headspace analysis using PorapakQ® as trap, solvent extraction with and without further concentration of the isolate, and solid-phase microextraction (fiber DVB/CAR/PDMS). |
Palavras-Chave: |
Dynamic headspace analysis; Solid-phase microextraction; Solvent extraction; Suco de caju. |
Thesagro: |
Aroma; Caju. |
Thesaurus Nal: |
Gas chromatography; Mass spectrometry. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |