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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
11/03/2019 |
Data da última atualização: |
07/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
AMABILE, R. F.; VILELA, M. S.; PEIXOTO, J. R. (ed.). |
Afiliação: |
RENATO FERNANDO AMABILE, CPAC; Michelle Souza Vilela, UNB; José Ricardo Peixoto, UNB. |
Título: |
Melhoramento de plantas: variabilidade genética, ferramentas e mercado. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF : Proimpress; Sociedade Brasileira de Melhoramento de Plantas, 2018. |
Páginas: |
108 p. |
ISBN: |
978-85-540487-3-0 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este livro registra a memória do Simpósio de Melhoramento de Plantas promovido pela Sociedade Brasileira de Melhoramento de Plantas – Regional DF em parceria com a Embrapa Cerrados e Universidade de Brasília. O simpósio foi realizado na cidade de Brasília com o objetivo de apresentar e discutir temas atuais do melhoramento de plantas relacionados à variabilidade genética, ferramentas e mercado. As perspectivas para o futuro do melhoramento genético de plantas na temática do evento também foram discutidas. A memória do evento pode ser baixada no link https://www.embrapa.br/cerrados/simposio-melhoramento. Neste livro, são relatados os conteúdos das palestras ministradas no evento (Os editores). Sumário: Visão Empresarial de um Produtor Rural / Melhorista Sobre o Mercado de Sementes; Recursos Genéticos Aplicados ao Melhoramento Genético de Plantas; Estatística Aplicada ao Melhoramento Genético de Plantas; Marcadores Moleculares Aplicados ao Melhoramento Genético de Plantas; Cultura de Tecidos Aplicada ao Melhoramento Genético de Plantas; Conservação, Domesticação e Melhoramento de Espécies Nativas do Cerrado. |
Thesagro: |
Cerrado; Melhoramento Genético Vegetal; Variação Genética. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/193840/1/Melhoramento-de-plantas.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/10/2021 |
Data da última atualização: |
13/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PEREIRA, P. F. M.; PICCIANI, P. H. DE S.; CALADO, V.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
PAMELA F. M. PEREIRA, UFRJ; PAULO H. DE SOUSA PICCIANI, UFRJ; VERONICA CALADO, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Anthocyanin-sensitized gelatin-ZnO nanocomposite based film for meat quality assessment. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 372, 3122815, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.131228 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Meat is considered a highly perishable food, and the interest in developing tools to monitor meat quality products has increased these years. A novel gelatin-ZnO-anthocyanin ternary nanocomposite film is proposed as a sensitive layer to meat quality monitoring in the present work. The incorporation of anthocyanin (ATH) on gelatin-ZnO (G-ZnO) film induced a sensitivity improvement of films towards ammonia vapor according to impedance measurements. G-ZnO-ATH film presented a good response (38.69 %) to the presence of ammonia vapor at 300 ppm. Also, good selectivity for ammonia was observed in the films. G-ZnO-ATH, applied to minced meat's quality monitoring at different storage conditions, showed a good performance, with a significant (p < 0.05) non-linear Spearman correlation between the response and the total volatile basic nitrogen released during meat spoilage for both storage conditions. The results suggest new perspectives in the developed film as a promising nanocomposite material for meat quality monitoring. |
Palavras-Chave: |
Biopolymer-based nanocomposite; Chemosensing; Electrical gas sensor; Meat freshness. |
Thesaurus NAL: |
Electrical properties. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01753naa a2200229 a 4500 001 2135266 005 2021-10-13 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.131228$2DOI 100 1 $aPEREIRA, P. F. M. 245 $aAnthocyanin-sensitized gelatin-ZnO nanocomposite based film for meat quality assessment.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aMeat is considered a highly perishable food, and the interest in developing tools to monitor meat quality products has increased these years. A novel gelatin-ZnO-anthocyanin ternary nanocomposite film is proposed as a sensitive layer to meat quality monitoring in the present work. The incorporation of anthocyanin (ATH) on gelatin-ZnO (G-ZnO) film induced a sensitivity improvement of films towards ammonia vapor according to impedance measurements. G-ZnO-ATH film presented a good response (38.69 %) to the presence of ammonia vapor at 300 ppm. Also, good selectivity for ammonia was observed in the films. G-ZnO-ATH, applied to minced meat's quality monitoring at different storage conditions, showed a good performance, with a significant (p < 0.05) non-linear Spearman correlation between the response and the total volatile basic nitrogen released during meat spoilage for both storage conditions. The results suggest new perspectives in the developed film as a promising nanocomposite material for meat quality monitoring. 650 $aElectrical properties 653 $aBiopolymer-based nanocomposite 653 $aChemosensing 653 $aElectrical gas sensor 653 $aMeat freshness 700 1 $aPICCIANI, P. H. DE S. 700 1 $aCALADO, V. 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tFood Chemistry$gv. 372, 3122815, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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