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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  06/11/2013
Data da última atualização:  18/07/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SHOCK, C. C.; PINTO, J. M.; LAUBACHER, T. A.; ROSS, R. D.; MAHONY, A. C.; KREEFT, H.; SHOCK, B. M.
Afiliação:  JOSE MARIA PINTO, CPATSA.
Título:  Survival of Escherichia coli on onion during field curing and packout.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013.
Páginas:  p. 18-27.
Descrição Física:  (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Food and Drug administration has expressed concern that Onions (Allium cepa) irrigated with water contaminated with high rates of Escherichia coli could harbor E. coli on their surface or interior. On the other hand, since onions contain antimicrobial compounds and field conditions may not be conducive to E. coli survival, the E. coli population on the surface of onions might become negligible through the course of field curing. Further, the relationship between the E. coli in the irrigation water to the E. coli on onion bulbs after field curing, harvest, and packout has not been studied. To determine if E. coli should be of concern in onion production, we sought to measure the die-off of E. coli on onions between the last irrigation and harvest and the presence of E. coli on onions after packout. Well water was tested and had no E. coli; ditch water intentionally run across a pasture prior to use had 218 to > 2400 MPN of E. coli/100ml. Onions were sampled from those furrow irrigated (ditch water) and those drip irrigated (well water) starting at lifting 3 September 2013 for four consecutive weeks. At 0 and 28 days after lifting, both interior and exterior of the onions were tested for E. coli. At 7, 14, and 21 days after lifting, only the exterior of the onions was tested. None of the onions contained E. coli internally at 0 or 28 days after lifting. At lifting E. coli was present on the exterior of both the drip and furrow irrigated onions and seemed to be largely unre... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Onion.
Thesagro:  Allium Cepa; Bactéria; Cebola; Contaminação; Escherichia Coli; Irrigação.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160938/1/Pinto-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA51072 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Soja.
Data corrente:  28/11/2022
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  COSTA, R. V. da; ALMEIDA, R. E. M. de; CAMPOS, L. J. M.; SOUZA, M. R. de; CUSTODIO, D. P.; SILVA, D. D. da; COTA, L. V.; ROCHA, B. R.; BERNARDES, F. P.; SILVA, F. R. da; PEREIRA, G. C.; LIMA, B. O. C.; SANTOS, A. C. dos; CAMPOS, V. S.; ARAUJO, T. A. de.
Afiliação:  RODRIGO VERAS DA COSTA, CNPMS; RODRIGO ESTEVAM MUNHOZ DE ALMEIDA, CNPASA; LEONARDO JOSE MOTTA CAMPOS, CNPSO; MICAELE RODRIGUES DE SOUZA; DANIEL PETTERSEN CUSTODIO, CNPASA; DAGMA DIONISIA DA SILVA ARAUJO, CNPMS; LUCIANO VIANA COTA, CNPMS; BEATRIZ RODRIGUES ROCHA; FERNANDA PINHEIRO BERNARDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE UBERLANDIA; FERNANDA RODRIGUES DA SILVA; GUILHERME CURI PEREIRA; BEATRIZ OLIVEIRA COSTA LIMA; ÁLLYSSON COSTA DOS SANTOS; VICTOR SOUSA CAMPOS; THIAGO AMARAL DE ARAÚJO.
Título:  Desempenho de cultivares de milho em Tocantins - safrinha 2022: época de semeadura e tipo de solo.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2022.
Páginas:  17 p.
Série:  (Embrapa Milho e Sorgo. Circular Técnica, 282).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho tem como objetivo avaliar o desempenho de cultivares de milho em diferentes ambientes (tipo de solo e época de semeadura) no cerrado do estado do Tocantins.
Palavras-Chave:  Tocantins.
Thesagro:  Época de Semeadura; Milho; Safrinha; Solo; Variedade; Zea Mays.
Thesaurus NAL:  Corn.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148827/1/Circular-Tecnica-282-Desempenho-de-cultivares-de-milho-em-Tocantins.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA1206 - 1UPCFL - DD20222022
CNPMS29978 - 1UMTFL - DD
CNPSO40705 - 1UPCFL - DD
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