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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
21/08/2008 |
Data da última atualização: |
13/10/2016 |
Autoria: |
ALBUQUERQUE, C. J. B.; PINHO, R. G. V.; BORGES, I. D.; SOUZA FILHO, A. X. de; FIORINI, I. V. A. |
Afiliação: |
CARLOS JULIANO BRANT ALBUQUERQUE, EPAMIG; RENZO GARCIA VON PINHO, Universidade Federal de Lavras; IRAN DIAS BORGES; Alano Xavier de Souza Filho, EPAMIG; IVAN VILELA ANDRADE FIORINI, Universidade Federal de Lavras. |
Título: |
Desempenho de híbridos experimentais e comerciais de milho para produção de milho verde. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 3, p. 768-775, jun. 2008. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Milho-doce. |
Thesagro: |
Competição de Variedade; Hibrido; Milho Verde; Produtividade; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
10/03/2016 |
Data da última atualização: |
10/03/2016 |
Autoria: |
PERDONCINI, G.; SIERRA-ARGUELLO, Y. M.; LIMA, L. M.; TRINDADE, M. M.; GOMES, M. J. P.; SANTOS, L. R. dos; SCHMIDT, V.; NASCIMENTO, V. P. do. |
Afiliação: |
GUSTAVO PERDONCINI, UFRGS; YULI M. SIERRA-ARGUELLO, UFRGS; LEONARDO M. LIMA, UFRGS; MICHELE M. TRINDADE, UFRGS; MARCOS JOSÉ PEREIRA GOMES, UFRGS; LUCIANA R. DOS SANTOS, UPF; VERÔNICA SCHMIDT, UFRGS; VLADIMIR PINHEIRO DO NASCIMENTO, UFRGS. |
Título: |
Occurrence of Campylobacter jejuni and C. coli on broiler carcasses after chilling in southern Brazil. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35. n. 4, p. 349-352, abr. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Campylobacter jejuni and C. coli have been associated with gastrointestinal disorders in human beings, due mainly to the consumption of chicken meat. Despite control measures for reducing contamination by these bacteria, the detection of Campylobacter in carcasses after chilling remains high. A total of 105 carcasses were assessed by the horizontal detection method in five federally inspected slaughterhouses in southern Brazil in 2012 and in the first three months of 2013. Campylobacter was isolated in 37.1% of the carcasses, of which 97.5% contained C. jejuni and 2.5% were infected by C. coli. The rate of positive carcasses across the slaughterhouses ranged from 0 to 71.4%. Determining the occurrence of Campylobacter among flocks is crucial for estimating the microbial load at specific points along the slaughtering process and for minimizing the risk of contamination of end products by Campylobacter. |
Palavras-Chave: |
Contaminação cruzada. |
Thesagro: |
Campilobacteriose; Frango; Zoonose. |
Thesaurus NAL: |
Broiler chickens; Campylobacteriosis; Cross contamination; Zoonoses. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140977/1/Occurrence-of-Campylobacter-jejuni.pdf
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Marc: |
LEADER 01804naa a2200301 a 4500 001 2040504 005 2016-03-10 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPERDONCINI, G. 245 $aOccurrence of Campylobacter jejuni and C. coli on broiler carcasses after chilling in southern Brazil. 260 $c2015 520 $aCampylobacter jejuni and C. coli have been associated with gastrointestinal disorders in human beings, due mainly to the consumption of chicken meat. Despite control measures for reducing contamination by these bacteria, the detection of Campylobacter in carcasses after chilling remains high. A total of 105 carcasses were assessed by the horizontal detection method in five federally inspected slaughterhouses in southern Brazil in 2012 and in the first three months of 2013. Campylobacter was isolated in 37.1% of the carcasses, of which 97.5% contained C. jejuni and 2.5% were infected by C. coli. The rate of positive carcasses across the slaughterhouses ranged from 0 to 71.4%. Determining the occurrence of Campylobacter among flocks is crucial for estimating the microbial load at specific points along the slaughtering process and for minimizing the risk of contamination of end products by Campylobacter. 650 $aBroiler chickens 650 $aCampylobacteriosis 650 $aCross contamination 650 $aZoonoses 650 $aCampilobacteriose 650 $aFrango 650 $aZoonose 653 $aContaminação cruzada 700 1 $aSIERRA-ARGUELLO, Y. M. 700 1 $aLIMA, L. M. 700 1 $aTRINDADE, M. M. 700 1 $aGOMES, M. J. P. 700 1 $aSANTOS, L. R. dos 700 1 $aSCHMIDT, V. 700 1 $aNASCIMENTO, V. P. do 773 $tPesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF$gv. 35. n. 4, p. 349-352, abr. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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