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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/09/2003
Data da última atualização:  06/10/2003
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FARIA, C. M. B. de; FONTES, R. R.
Título:  Nutrição e adubação.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: In: SILVA, H. R. da; COSTA, N. D. (Ed.). Melão produção: aspectos técnicos. Brasília, DF, Embrapa Informação Tecnológica, 2003.
Páginas:  p. 40-50
Idioma:  Português
Conteúdo:  O melão (Cucumis meio L.) é uma das cucurbitáceas mais exigentes em relação à adubacção. Para efetuar uma adubacção adequada é necessário ter conhecimento do solo, das exigências nutricionais da planta e dos nutrientes que devem ser aplicados nos cultivos agrícolas, principalmente, no que se refere aos seguintes aspectos: a época, o modo, a quantidade e a fonte usada na aplicação de cada nutriente.
Palavras-Chave:  Fertilização.
Thesagro:  Adubação; Cucumis Melo; Deficiência; Melão; Nutrição; Nutriente.
Thesaurus Nal:  Melons.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196570/1/Frutas-do-Brasil-pag-40-50.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH26316 - 1UMTPL - --635.61S586m
CPATSA27031 - 1UPCPL - PP635.61S586m
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  18/11/2013
Data da última atualização:  03/11/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BENEDETTI, S.; FOGAÇA, L. A.; ZIN, G.; PRUDÊNCIO, E. S.; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; PETRUS, J. C. C.
Afiliação:  SILVIA BENEDETTI, Universidade Federal de Santa Catarina; LARA ALEXANDRE FOGAÇA, Universidade Federal de Santa Catarina; GUILHERME ZIN, Universidade Federal de Santa Catarina; ELANE SCHWINDEN PRUDÊNCIO, Universidade Federal de Santa Catarina; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; JOSÉ CARLOS CUNHA PETRUS, Universidade Federal de Santa Catarina.
Título:  Recovery and concentration of isoflavones of tofu whey using the nanofiltration.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: MEMBRANE SEPARATION PROCESSES SYMPOSIUM, 2.; WORKSHOP ON GAS SEPARATION, 1.; WORKSHOP ON IONS SEPARATION AND PRE-TREATMENTS, 1., Rio de Janeiro, 2013. [Abstracts...]. Rio de Janeiro: UFRJ, 2013. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The tofu is a nutritious food produced from the hydro soluble extract of soybean. Among the production steps, a large volume of whey is eliminated during the pressing step. The tofu whey is characterized by high values of Chemical Oxygen Demand (COD) and Biochemical Oxygen Demand (BOD), considerable protein content, substantial sugars and minerals (coagulants) concentrations , besides presenting low molecular weight molecules as peptides, lipids, and some functional compounds such as isoflavones and oligosaccharides. The objective of this study was the use of tofu whey, using nanofiltration (NF) for concentration of isoflavones. Initially, the influence of pressure, temperature and tangential velocity during the process was evaluated. The experiments were carried out in duplicate at 6 bar, 28 °C and 0.3 ms-1 until reaching a volume reduction factor (VRF) of 4.5. The VRF was calculated as the ratio between the initial volume (L) of the tofu whey used in the feed and the final volume (L) of the concentrate after NF. The quantification of isoflavones was performed using High Performance Liquid Chromatography (HPLC) with photo diode array detector (Model 996) and automatic sample injector (Model 717 Plus) of WATERS ® (Milford, USA). It was used a reverse phase column (YMC Pack ODS-AM ®, 250 mm x 0.4 mm diameter) [1]. Throughout the nanofiltration process of tofu whey, a reduction in the permeate flux with time was observed, typical of membrane separation processes. Concerning th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Isoflavona.
Thesagro:  Nutrição humana; Soja.
Thesaurus NAL:  Food and Human Nutrition; Isoflavones; Soybeans.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO34862 - 1UPCPL - CDID 34861
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