BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSALARO, A. L.; PEZZATO, L. E.; BARROS, M. M.; VICENTINI, C. A. Desempenho e espermatogênese de alevinos de tilápia alimentados com farelo ou farinha de semente de algodão. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 3, p. 449-57, mar. 1999 Título em inglês: Performance and spermatogenesis of nile tilapia fingerlings fed with cottonseed meal or cottonseed flour.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoHISANO, H.; PEZZATO, L. E.; BARROS, M. M.; BOLUDA-NAVARRO, D.; MADRID, J. A. Food colorant as diet marker to self-selection experiments for European sea bass Dicentrarchus labrax. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISH NUTRITION AND FEEDING, 13., 2008, Florianópolis. Fish crustacean nutrition: present knowledge and future perspectives: book of abstracts. p. 210. Session VII - Feed Ingredients and Feed Processing.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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3.Imagem marcado/desmarcadoHISANO, H.; PEZZATO, L. E.; BARROS, M. M.; BOLUDA-NAVARRO, D.; MADRID, J. A. Autolyzed yeast and whole yeast as feeding stimulant in European sea bass diets Dicentrarchus labrax. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FISH NUTRITION AND FEEDING, 13., 2008, Florianópolis. Fish crustacean nutrition: present knowledge and future perspectives: book of abstracts. p. 280. Session VII - Feed Ingredients and Feed Processing.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, G. S.; PEZZATO, L. E.; BARROS, M. M.; HISANO, H.; SANTA ROSA, M. J. Níveis de proteína digestível e energia digestível em dietas para tilápias-do-nilo formuladas com base no conceito de proteína ideal. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 38, n. 12, p. 2289-2298, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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5.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. C. B. de; PEZZATO, L. E.; BARROS, M. M.; PEZZATO, A. C.; SILVEIRA, A. C. Torta de dendê em dieta para a tilápia-do-nilo: desempenho produtivo. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 32, n. 4, p. 443-449, abr. 1997. Título em inglês: African palm kernel meal on nile tilapia: productive performance.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  29/11/2021
Data da última atualização:  29/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RODRIGUES, C. I.; COSTA, D. M. da; SANTOS, A. C. V.; BATATINHA, M. J. M.; SOUZA, F. V. D.; SOUZA, E. H. de; BOTURA, M. B.; ALVES, C. Q.; SOARES, T. L.; BRANDÃO, H. N.
Afiliação:  CAROLINE ISSLER RODRIGUES, UEFS; DIEGO MOTA DA COSTA, UEFS; ACIDÁLIA CARINE VIEIRA SANTOS, UFBA; MARIA JOSÉ MOREIRA BATATINHA, UFBA; FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF; EVERTON HILO DE SOUZA, UFRB; MARIANA BORGES BOTURA, UEFS; CLAYTON QUEIROZ ALVES, UEFS; TALIANE LEILA SOARES, UEFS; HUGO NEVES BRANDÃO, UEFS.
Título:  Assessment of in vitro anthelmintic activity and bio-guided chemical analysis of BRS Boyrá pineapple leaf extracts.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Veterinary Parasitology, v.285, 2020.
ISSN:  1873-2550
DOI:  10.1016/j.vetpar.2020.109219
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Species of the Bromeliaceae are known for their pharmacological actions, including anthelmintic effects. The aim of this study was to investigate the in vitro anthelmintic activity of extracts and fractions of BRS Boyrá pineapple leaf against the eggs and infective larvae of gastrointestinal nematodes (Trichostrongylidae) of goats and to identify the compounds involved in this activity. Crude methanol, hexane, dichloromethane, ethyl acetate and residual hydromethanol extracts were investigated by quantitative analysis of phenolic and flavonoid contents, antioxidant activity, anthelmintic activity against gastrointestinal nematodes of goats. The extracts were submitted to chromatographic methods for substance isolation and spectrometric techniques to identify their structures. The anthelmintic activity was performed by in vitro assays with eggs and larvae of nematodes obtained from naturally infected donor goats. All extracts contained phenolic (2.22-14.12 g of gallic acid equivalent per 100 g of dry extract) and flavonoid compounds (0.13-1.45 g of quercetin equivalent per 100 g of dry extract). Bio-guided fractionation of the BRS Boyrá pineapple leaves showed high antioxidant activity (EC50 for DPPH of 2.16-21.38 mg mL-1 and inhibition of co-oxidation of B-carotene of 36.40-74.86%) and anthelmintic activity (15.69-100% inhibition of egg hatching). The ethyl acetate extract exhibited greatest activity in all assays. Through chromatographic column analysis it was possible to i... Mostrar Tudo
Thesagro:  Abacaxi.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF33439 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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