BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, L. A. A. Desenvolvimento de mudas de cafeeiro (Coffea arabica L.) na presença de gigaspora margarita Becker & Hall E Rhizoctonia solani, Kuhn Lavras: ESAL, 1994 61 p. Tese Mestrado

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, A. G. A.; PEREIRA, L. A. A. C.; VIANA, J. H. M.; RUSSO, R. C.; CAMPOS-JUNIOR, P. H. A. The CC-chemokine receptor 2 is involved in the control of ovarian folliculogenesis and fertility lifespan in mice. Journal of Reproductive Immunology, v. 141, 103174, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCOUTINHO, W. M.; PEREIRA, L. A. A.; MACHADO, J. C.; FREITAS-SILVA, O.; PENA, R. C. M.; MAGALHAES, F. H. L. Efeitos de hipoclorito de sodio na germinacao de conidios de alguns fungos transmitidos por sementes. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, n.25, n.3, p.552-555, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCOUTINHO, W. M.; PEREIRA, L. A. A.; MACHADO, J. da C.; MAGALHÃES, E. H. L.; PENA, R. da C. M.; VIEIRA, M. das G. G. C. Qualidade fisiológica de sementes de arroz em função da ocorrência diferenciada de Drechslera oryzzae. Ciência e Agrotecnologia, v.24,n.1,p.124-129,2000.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, L. A. A. C.; NASCIMENTO, B. R.; JORGE, E. C.; SEGATELLI, T. M.; COUTINHO, L. L.; VIANA, J. H. M.; CAMPOS-JUNIOR, P. H. A. Vitrification leads to transcriptomic modifications of mice ovaries that do not affect folliculogenesis progression. Reproductive Biology, v. 20, n. 2, p. 264-272, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  01/03/2023
Data da última atualização:  19/04/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DUTRA, M. da C. P.; SILVA, A. B. M. da; FERREIRA, E. de S.; CARVALHO, A. J. de B. A.; LIMA, M. dos S.; BIASOTO, A. C. T.
Afiliação:  MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, UFBA; ANA BEATRIZ MARTINS DA SILVA, IFSertão-PE; EDERLAN DE SOUZA FERREIRA, UFBA; ANA JULIA DE BRITO ARAUJO CARVALHO, IFSertão-PE; MARCOS DOS SANTOS LIMA, IFSertão-PE; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA / CNPMA.
Título:  Bioaccessibility of phenolic compounds from Brazilian grape juices using a digestion model with intestinal barrier passage.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Bioscience, v. 52, 102501, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Grape juices are rich in bioactive compounds; however, for these compounds to exert their functionality, they must be bioaccessible. Thus, the present study evaluated a simulated digestion process on the main bioactive compounds of monovarietal grape juices of five Brazilian hybrid cultivars (V. vinifera x V. labrusca). Characterization of the chemical profiles in liquid chromatography (HPLC-DAD-RID), behaviour of phenolics in the stages of digestion and bioaccessibility through the INFOGEST protocol plus intestinal barrier passage were carried out. Of the 24 polyphenols identified in the grape juice samples, 11 were bioaccessible, with emphasis on the class of flavanols. Procyanidin B2 (101?426%), (+)-catechin (169?370%) and gallic acid (61?230%) stood out in all juices, showing that these compounds are key to the functionality of these drinks. Particularities were observed to differ between juices, demonstrating that factors such as the cultivar should be explored more extensively in studies on functional foods. The study also suggests that quality components such as sugars and organic acids influence the bioaccessibility of beverages.
Palavras-Chave:  Bebidas funcionais; Bioatividade; Cultivares de uva; Fitoquímicos; Simulação de digestão; Suco de uva.
Thesagro:  Composto Fenólico; Uva.
Thesaurus NAL:  Digestive juices; Grapes; Juices.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1152012/1/Bioaccessibility-of-phenolic-compounds-from-Brazilian-grape-juices-using-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17389 - 1UPCAP - DD
CPATSA60321 - 1UPCAP - DD
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