BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFASKOMY, T. L.; ANJOS, M. C. S.; MIRANDA, A. F. M.; ANDREA, G. C.; SOARES, A. G.; FONSECA, M. J. O. Physical and chemical characterization of blood orange produced in the organic system. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa. Science and horticulture for people: abstracts. [S.l.]: ISHS, 2010. v. 2, p. 162, S02.426.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoANJOS, M. C. S. dos; FASKOMY, T. L.; MIRANDA, A. M.; GONÇALVES, A. C.; REGO, C. A.; SOARES, A. G.; FONSECA, M. J. O. Physical and chemical characterization of persian lime fruit harvested at two stages of maturity. Acta Horticulturae, v. 934, p. 901-904, Jun. 2012. Edition of Proceedings of the XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People: International Symposium on Postharvest Technology in the Global Market. Lisbon, Aug. 2010.

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3.Imagem marcado/desmarcadoANJOS, M. C. S.; FASKOMY, T. L.; MIRANDA, A. M.; REGO, C. A.; GONCALVES, A. C.; SOARES, A. G.; FONSECA, M. J. O. Physical and chemical characterization of persian lime fruit produced under organic crop management. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa. Science and horticulture for people: abstracts. [S.l.]: ISHS, 2010. v. 2, p. 162, S02.427.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, D. F.; GONÇALVES, A. C.; ANJOS, M. C. S. dos; FASKOMY, T. L.; MIRANDA, A. M. de; BARBOZA, H. T. G.; FONSECA, M. J. de O.; SOARES, A. G. Características físicas e químicas de morango orgânico 'camino real' colhido em dois estádios de maturação. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 3., 2011, Nova Friburgo. Anais... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2011. 1 CD-ROM.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  15/04/2020
Data da última atualização:  11/12/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  PUPPIN, L. G.; KHALID, M.; SILVA, G. T. T.; RIBEIRO, C.; VARELA, H.; LOPES, O. F.
Afiliação:  CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA.
Título:  Electrochemical reduction of CO2 to formic acid on Bi2O2CO3/carbon fiber electrodes.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Materials Research Society, n. 35, v. 3, 2020.
Páginas:  272 - 280
DOI:  10.1557/jmr.2020.16
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Electrochemical reduction of CO2 to formic acid is a good strategy to address both environmental and energy issues. However, some drawbacks including low activity, selectivity, and stability of electrocatalysts must be overcome. We propose a method for tailoring Bi 2 O 2CO 3 -coated carbon fiber electrodes with higher selectivity and stability for electrochemical CO 2 reduction to formic acid. We evaluated the effect of Bi 2 O 2CO 3 and Nafion contents on the electrocatalysts performance for CO 2 reduction reaction (CO 2RR). All electrodes produced only HCOO− in the liquid phase with a maximum faradaic efficiency (FE) of 69%. The electrocatalysts were stable under 24 h of continuous CO 2 RR operation. The FE increased with the increasing electrolyte concentration and cation radius size, which indicates that the anion stabilization in solution is critical for adequate formate generation. The CO 2 RR mechanism was proposed with basis on the literature. The structural carbonate of Bi2 O 2 CO3 acts as an intermediate species in the formate production from CO 2.
Palavras-Chave:  Energy production; Metallic electrocatalysts; Organic pollutant degradation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17521 - 1UPCAP - DDPROCI.20/0122020/016
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