BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, C. T. de. Relações públicas segundo sua bibliografia. Revista Brasileira de Biblioteconomia e Documentação, v. 14, n. 1/2, p. 73-79, 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, C. T. de S. Curso de relações públicas: relações com os diferentes públicos. 5. ed. São Paulo: Atlas, 1994. 152 p.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. da; CARVALHO, C. W. P. de; ANDRADE, C. T. de. Specific mechanical energy: a comparison on rice flour, maize and cassava starches processed in an internal mixer. In: ANNUAL MEETING OF THE POLYMER PROCESSING SOCIETY, 23., 2007, Salvador. Proceedings... [São Carlos: UFSCar, 2007]. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; ONWULATA, C. I.; ANDRADE, C. T. de. Amido, de material granular à matriz polimérica e termoplástica. In: FEIRA E CONGRESSO PLASTSHOW, 2008, São Paulo. Soluções para a indústria de transformação de plásticos. São Paulo: ABIEF, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, D. P. R.; ANDRADE, C. T. de; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R. Obtenção de farinhas mistas pré gelatinizadas a partir de arroz e bagaço de jabuticaba: efeito das variáveis de extrusão nas propriedades de pasta. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. Campinas: Unicamp, 2005. 1 CD-ROM. Ref. 0417.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. da; ASCHERI, D. P. R.; CARVALHO, C. W. P. de; GALDEANO, M. C.; ANDRADE, C. T. de. Characterization of cassava starch processed in an internal mixer. Polímeros, São Carlos, v. 23, n. 6, p. 725-732, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoORTIZ, J. A. R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, D. P. R.; ASCHERI, J. L. R.; ANDRADE, C. T. de. Efeitos dos teores de açúcar e água em produtos extrusados não expandidos de farinha de mandioca. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 30, n. 1, p. 205-212, jan./mar. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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8.Imagem marcado/desmarcadoORTIZ, J. A. R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, D. P. R.; ASCHERI, J. L. R.; ANDRADE, C. T. de. Effect of sugar and water contents on non-expanded cassava flour extrudates. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 30, n. 1, p. 205-212, jan./mar. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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9.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, G. O.; TEBA, C. S.; CARVALHO, C. W. P.; ASCHERI, J. L. R.; ASCHERI, D. P. R.; ANDRADE, C. T. de. Filmes biodegradáveis de amido de mandioca, extrato de soja e argila. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 5., 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 154-156.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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10.Imagem marcado/desmarcadoBASTOS, D. da S.; ANDRADE, C. T. de; CABRAL, L. M. C.; ARAÚJO, K. G. de L.; ROCHA-LEÃO, M. H. M. da. Microencapsulamento de suco de caju pasteurizado pelo método de spray drying. In: ENCONTRO REGIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 1., 2009, Rio de Janeiro. Dia Mundial da Alimentação: alimentos e meio ambiente. Rio de Janeiro: SBCTA-RJ, 2009. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  10/01/2023
Data da última atualização:  13/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  PIEROZAN JUNIOR, C.; FAVARIN, J. L.; BAPTISTELLA, J. L. C.; ALMEIDA, R. E. M. de; OLIVEIRA, S. M. de; LAGO, B. C.; TEZOTTO, T.
Afiliação:  CLOVIS PIEROZAN JUNIOR, FEDERAL INSTITUTE OF EDUCATION SCIENCE AND TECHNOLOGY OF PARANÁ; JOSÉ LAÉRCIO FAVARIN, ESALQ; JOÃO LEONARDO CORTE BAPTISTELLA, ESALQ; RODRIGO ESTEVAM MUNHOZ DE ALMEIDA, CNPASA; SILAS MACIEL DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ, PR; BRUNO COCCO LAGO, ESALQ; TIAGO TEZOTTO, ESALQ.
Título:  Controlled release urea increases soybean yield without compromising symbiotic nitrogen fixation.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Experimental Agriculture, v. 59, e1, p. 1-13, 2023.
ISSN:  0014-4797
DOI:  https://doi.org/10.1017/S0014479722000540
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In Brazil, high-yield soybean [Glycine Max (L). Merrill] - corn (Zea mays L.) double cropping system might be nitrogen (N)-limited and additional N fertilization can be beneficial. Early application of N in soybean reduces the symbiotic N fixation (SNF) efficiency and/or establishment. One alternative to avoid SNF impairment is to apply N between the beginning pod (R3) and seed-fill (R5) stages through the use of controlled release fertilizers. In this study, N was applied at 50 kg ha-1 as common urea (CU) or controlled release urea (CRU) with different lag periods until N release starts (30 days, 60 days, or 1:1 mix of both lag times) in a randomized complete blocks design with six treatments and four replicates under tropical and subtropical conditions. CU was applied after soybean emergence (VE) or at the beginning pod (R3), and CRU only at VE. Using urea labeled with 15N isotope, we analyzed the N source used by soybean (fertilizer, soil, or SNF) and SNF parameters. On average, CRU ? 30 days, CRU - 1:1 mix (30 + 60 days) and CU applied at the R3 stage increased grain yield by 9.2% (354 kg ha-1) compared to the control. N derived from all fertilizer treatment were almost 35 kg N ha-1, a high N recovery efficiency of 68%. The SNF was not impaired by CU and CRU and accounted for 71% (220 kg N ha-1) of total N uptake. In the conditions of the experiments, fertilization of 50 kg N ha-1 as CRU was shown to be effective to supply N in late soybean demand (R3 stage), increasing ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Fixação de Nitrogênio; Glycine Max; Soja.
Thesaurus NAL:  Fertilizers; Nitrogen; Nitrogen fixation; Plant nutrition; Soybeans; Ureides.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA1225 - 1UPCAP - DD20232023
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