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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  30/09/2002
Data da última atualização:  16/05/2023
Autoria:  JOSHI, P. K.; RAO, P. P.; GOWDA, C. L. L.; JONES, R. B.; SILIM, S. N.; SAYENA, K. B.; KUMAR, J.
Título:  The world chickpea and pigeonpea economies: facts, trends, and outlook.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Patancheru: ICRISAT, 2001.
Páginas:  62 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Chickpea: Crop distribution; Production trends; Utilization; International trnds; Utilization; International trade; Domestic pricing and marketing policies; Technological issues and research focus; Outlook. Pigeonpea: Crop distribution; Production trends; Production constraints; Utilization; International trade; Technological issues and research focus; Outlook.
Palavras-Chave:  Pigeonpea.
Thesagro:  Grão de Bico; Guandu; Mercado Internacional; Produção.
Thesaurus Nal:  Chickpeas; International trade.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA25047 - 1ADDLV - PP635.65J83w2002.00226
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  05/07/2004
Data da última atualização:  29/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Nutrient management for sustainable dry bean production in the tropics.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 33, n. 9/10, p. 1537-1575, 2002.
DOI:  https://doi.org/10.1081/CSS-120004299
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Dry bean (Phaseolus vulgarisL.) is an important legume crop and leading source of dietary protein worldwide. Its yield is quite low in developing as well as developed countries. Both biotic and abiotic constraints are responsible for this low yield. Low soil fertility is one of the most important yield-limiting factors in most of the bean-producing regions. The objective of this review article is to discuss in detail sustainable nutrient management practices to improve dry bean production. Appropriate management practices to improve soil fertility, including liming are discussed, and are supported by recent experimental results. A large number of references are also cited to give the topic an international dimension.
Thesagro:  Feijão; Nutriente; Phaseolus Vulgaris; Produção.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF21511 - 1UPCAP - DD20022002
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