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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  03/02/2015
Data da última atualização:  03/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ZOLDAN, S. M.; BRAGA, G. de S.; FONSECA, F. J.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.
Afiliação:  SANDRA MARIA ZOLDAN; GUILHERME DE SOUZA BRAGA; FERNANDO JOSEPETTI FONSECA; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT.
Título:  Electronic tongue system to evaluate flavor of soybean (Glycine max (l.) Merrill) genotypes.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology And Technology, Curitiba, v. 57, n. 5, p. 797-802, Sept./Oct. 2014.
ISSN:  1516-8913
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402176
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  An electronic tongue system was tested as a fast and efficient analytical tool for flavor evaluation of soybean genotypes. Grain samples of 25 soybean lines were analyzed using 0.25 g of milled samples added to 100 mL of distilled water and mixing for one minute on a magnetic stirrer. An aliquot (50 mL) from the filtered liquid was used for the analysis on a pre-fixed frequency of 1 kHz and alternate tension of 50 mV. Two analyses were conducted in a complete randomized design with three replicates. Electrical response (capacitance) of eight polymeric chemical sensors used to analyze the soybean lines were submitted to Principal Component Analysis (PCA). In the spatial distribution of the PCA graphic, the lines close to each other were similar, while the distant ones showed different characteristics. The electronic tongue system was efficient in discriminating flavor of soybean lines.
Palavras-Chave:  Análise de aroma; Beany flavor; Chemical sensors; Electronic tongue system; Sensores químicos; Sistema língua eletrônica; Special soybean grains; Vegetable types.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117202/1/2014-Brazilian-Archives-of-Biology-and-Technology-v57n5p797.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT42810 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  06/05/2013
Data da última atualização:  14/03/2023
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  BARRIOS, E.; COUTINHO, H. L. da C.; MEDEIROS, C. A. B.
Afiliação:  EDMUNDO BARRIOS, WORLD AGROFORESTRY CENTRE; HEITOR LUIZ DA COSTA COUTINHO, CNPS; CARLOS ALBERTO BARBOSA MEDEIROS, CPACT.
Título:  InPaC-S: participatory knowledge integration on indicators of soil quality: methodological guide.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Nairobi: World Agroforestry Centre: Embrapa: CIAT, 2012.
Páginas:  178 p.
ISBN:  978-92-9059-329-4
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Indicadores de qualidade do solo; InPaC-S.
Thesaurus NAL:  Soil quality.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110748/1/InPaC-S-English1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS17360 - 1UPCLV - DD2013.00001
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