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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/03/2013
Data da última atualização:  12/07/2016
Autoria:  MELLO, F. A. de; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B.; SCHMIDT, V.
Título:  Estabilidade térmica e ao álcool do leite de cabras Saanen e Alpina.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Acta scientiae veterinariae, Porto Alegre, v. 38, n. 2, p. 165-169, 2010.
Idioma:  Português
Conteúdo:  [Thermal and alcohol stability of Saanen abd Alpine goat's milk]. Abstract: Background: The increase in the goat?s milk production chain has been intensified in recent years. However, little is known about the quality characteristics of goat?s milk. In this sense, the present assay aimed to evaluate the physical parameters of goat's milk: titratable acidity, alcohol and heat stability and its possible relations. Materials, Methods & Results: 71 samples of Saanen and Alpine goat?s milk were collected during the second lactation phase. In the milk samples were determined the titratable acidity and thermal and alcohol stability. Besides milk samples, date of individual milk production, race, date of birth and order of birth were collected. The titratable acidity values ranged between 11 and 20°D. The median stability of alcohol 52ºGL was verified and 76.4% of the samples presented an alcohol stability in which the graduation was lower than 60ºGL. A low negative (r = -0.1914) and non significant (P = 0.1073) correlation was determined between milk production and alcohol stability. In addition to this, a low negative (r = -0.05702) non-significant (P = 0.6223) correlation between alcohol stability and acidity, measured in Dornic degrees was determined; however, these results did not present a significant association between each other (k = -0.006). During the clot-on boiling test, a coagulation rate of 39.46% (30/76) from the samples was observed, from which 32% (16/50) was origi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição; Estabilidade térmica.
Thesagro:  Cabra; Caprino; Leite de cabra; Propriedade físico-quimica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC26796 - 1ADDAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Roraima. Para informações adicionais entre em contato com cpafrr.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  18/03/2010
Data da última atualização:  30/04/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ZILLI, J. E.; MELO, S. R de.
Afiliação:  Jerri Édson Zilli, CPAF-RR; Shirlany Ribeiro de Melo, UFRR.
Título:  Fixação biológica de nitrogênio em cultivares de feijão-caupi recomendadas para o Estado de Roraima.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.44, n.9, p.1177-1183, set., 2009.
Idioma:  Português
Thesagro:  Nitrogênio.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RR12435 - 1UPCSP - --S2009.204S2009.204
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