Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  28/10/1998
Data da última atualização:  30/03/2017
Autoria:  McDOWELL, L. R.; WILLIAMS, S. N.; HIDIROGLOU, N.; NJERU, C. A.; HILL, G. M.; OCHOA, L.; WILKINSON, N. S.
Título:  Vitamin E supplementation for the ruminant.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science Technology, v.60, p.273-296, 1996.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Vitamin E is essential for such body functions as growth, reproduction, prevention of various diseases and for integrity of tussues. The most significantly important result of selenium and vitamin E deficiency is tissue degeneration (e.g. white muscle disease). Vitamin E does not cross the placenta in any appreciable amounts; however, it is concentrated in colostrum. Supplemental vitamin E can greatly increase colostral tocopherol. The importance of providing colostrum rich in vitamin E is essential as both calves and lambs are born with low levels of the vitamin. Vitamin E has been shown to increase performance of feedlot cattle and to increase immune response for ruminant healt, including being beneficial for mastitis control. Vitamin E given to finishing cattle at higher than National Research Council (NRC) requirements dramatically maintained the red color (oxymyoglobin) compared with the oxidized metmyoglobin of beef. It appears that supplementation of 500 IU vitamin E per head daily for 84-126 days yields tissue -tocopherol that would maintain a favorable level of oxymyoglobin in meat, thus increasing its value. Vitamin E nutritional status is commonly estimated from plasma concentration, with a high correlation between plasma and liver of -tocopherol. The NRC estimates for vitamin E requirements of beef cattle, dairy cattle and sheep to range from 15 to 40 mg kg-1; however levels will likely improve performance and megadose levels will improve carcass qaulity.
Palavras-Chave:  Ruminant; Suplementacao; Supplementation.
Thesagro:  Gado; Ruminante.
Thesaurus Nal:  cattle.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP36309 - 1ADDSP - PPSP1574715747
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCARDOSO, E. C.; VALE, W. G.; McDOWELL, L. R.; WILKINSON, N. S.; SIMAO NETO, M.; VEIGA, J. B. D.; LOURENCO JUNIOR, J. de B. Seasonal variation of selenium, crude protein, and in vitro organic matter digestibility of Brachiaria humidicola from Marajo Island, Brazil. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 28, n. 19/20, p. 1683-1691, 1997.
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional