Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  08/10/1993
Data da última atualização:  08/10/1993
Autoria:  WEI, L. S.
Afiliação:  University of Illinois, Urbana, Illinois 61801, USA.
Título:  Effect of enzyme inactivation on the extracted soybean meal and oil.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  In: CHINA/USA SOYBEAN SYMPOSIUM AND WORKING GROUP MEETING, 1., 1982, Uubana. Soybean research in China and the United States: proceedings. Urbana : University of Illinois. College of Agriculture, 1983. p.120-124. (INTSOY. Series, 25).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Because enzyme activity can be detrimental to both oil and meal, the objective of this work was to study the effect of moist heat enzyme inactivation prior to cracking on stability of the crude oil and flavor acceptance of the meal obtained after solvent extraction. Soybeans were steam-heated at various moisture contents and times to determine optimal conditions for inactivation of the enzyme system. Oxidative stability of the oil from heat-treated beans was increased as determined by the Swift stability test (Mehlenbacher, 1960) and a sensory evaluation. Sensory blandness ratings of the heat-treated meal were superior to those from raw beans. Thus, steam-heat treatment of soybeans prior to extraction was beneficial to quality of both oil and flake.
Palavras-Chave:  Avaliacao; Enzyme; Evaluation; Extracao de oleo; Oil extraction; Processing; Soybean.
Thesagro:  Aroma; Enzima; Nutrição Humana; Processamento; Sabor; Soja; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  flavor; food technology; human nutrition.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO11579 - 1ADDPL - --37763776
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agropecuária Oeste. Para informações adicionais entre em contato com cpao.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  18/01/2008
Data da última atualização:  14/02/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  GENEVRO, J. C.; PADOVAN, M. P.; BARBOZA, V. C.; OTSUBO, A. A.; OLIVEIRA, A.
Afiliação:  J. C. Genevro, Universidade para o Desenvolvimento do Estado e da Região do Pantanal; Milton Parron Padovan, Universidade para o Desenvolvimento do Estado e da Região do Pantanal; V. C. Barboza, Universidade para o Desenvolvimento do Estado e da Região do Pantanal; Auro Akio Otsubo, Embrapa Agropecuária Oeste; A. Oliveira, IDATERRA.
Título:  Manejo orgânico da cultura da mandioca sob diferentes consórcios com adubos verdes.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO INTERNO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UNIDERP, 1., 2006, Campo Grande, MS. Anais... Campo Grande, MS: UNIDERP, 2006.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAO29957 - 1UPCPL - --CD 331/0707.00331
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional