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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoWANDERLEY, R. P. B.; RIBEIRO, A. C. de C. L.; RODRIGUES, D. S.; BARROS, A. B.; FERREIRA, F.; CARVALHO, A. da C.; LEITE, R. C. Interferencia do pH da água da solução pulverizadora utilizada no controle do Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 17., 2012, São Luis. Parasitologia veterinária, bem estar e produção animal: anais. São Luis: Colégio Brasileiro de Parasitologia Veterinária, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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2.Imagem marcado/desmarcadoWANDERLEY, R. P. B.; RIBEIRO, A. C. de C. L.; RODRIGUES, D. S.; BARROS, A. B.; LEITE, P. V. B.; DOMINGUES, L. N.; CUNHA, A. P.; BELLO, A. C. P. P.; LEITE, R. C. Adubação com ureia em pastejo rotacionado e seu efeito no controle do Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 17., 2012, São Luis. Parasitologia veterinária, bem estar e produção animal: anais. São Luis: Colégio Brasileiro de Parasitologia Veterinária, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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3.Imagem marcado/desmarcadoDOMINGUES, L. N.; BELLO, A. C. P. P.; CUNHA, A. C. P.; DALLA ROSA, R. C.; LEITE, P. V. B.; LEITE, L. B.; RESENDE, T. P.; RODRIGUES, D. S.; WANDERLEY, R. P. B.; BARROS, A. B.; BARROS, A. T. M. de; LEITE, R. C. Caracterização do controle de Rhipicephalus (Boophilus) Microplus (Acari: ixodidae) e Haematobia irritans (Diptera: muscidae) na região do Triângulo Mineiro e Alto Paranaíba, Minas Gerais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 16., Campo Grande. Anais... Campo Grande: CBPV, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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4.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, D. S.; MORAIS, O. R. de; BASTIANETTO, O.; WANDERLEY, R. P. B.; LEITE, P. V. B.; DOMINGUES, L. N.; CUNHA, A. P. da; BELLO, A. C. P. de P.; SILVA, M. X.; SALIBA, E. de O. S.; LEITE, R. C. The use of Stylosanthes guianensis cv. Mineirão and Medicago sativa hays to control gastrintestinal nematodes in feedlot lambs. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE WORLD ASSOCIATION FOR THE ADVANCEMENT OF VETERINARY PARASITOLOGY, 23., 2011, Buenos Aires. Proceedings... Buenos Aires: WAAVP, 2011. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/12/2022
Data da última atualização:  21/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  PERREIRA, D. C. DE S.; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V.; BERES, C.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  DANIELLE CUNHA DE SOUZA PEREIRA, UFRRJ; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; CAROLINA BERES, UFRRJ; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Towards chemical characterization and possible applicationsof jucara fruit: an approach to remove Euterpe edulis Martiusfrom the extinction list.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science and Technology, on-line, p. 1-12, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s13197-021-05342-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  jucara (Euterpe edulis Martius) is a palm widely distributed in the Atlantic Forest. It produces a non-cli- macteric, black-violet small fruit similar to the Amazonian ac ?a? ? (Euterpe precatoria). The fruit is known as superfruit because it presents chemical characteristics of great importance, such as anthocyanins content. Regarding bioactive compounds and antioxidant scavenging capacity, it presents high anthocyanin (634.26 to 2,929 mg of cyanidin-3-glucoside 100 g-1 ) and total phenolic compounds (415.1 to 9,778.20 mg equivalents of gallic acid 100 g-1 ) contents. The soluble solid content ranges from 3.0 to 4.9% and its pH is higher than other tropical fruits (4.8 to 5.6). Despite the rich bioactive compound content of juc ?ara fruits, this plant has been traditionally used for palm heart production. The accelerated and illegal palm heart exploitation, without the use of an adequate management has led to the risk of extinction of this species. In order to prevent this species from vanishing, several studies have valued the health characteristics of juc ?ara fruit chemical composition. An economical approach has been the production of juc ?ara pulp described as a source of bioactive compounds, which has attracted the attention of industrial field aiming the production of functional foods, foodstuff, cosmetics and pharmaceutical products. A ful botanical and chemical characterization of juc ?ara tree and fruit is presented in this paper, as well as suggestions to increas... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Euterpe edulis Martius.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15399 - 1UPCAP - DD
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