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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  17/11/2014
Data da última atualização:  17/11/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MELO, I. S. de; ZUCCHI, T. D.; SILVA, R. E. da; VILELA, E. S. D.; SÁBER, M. L.; ROSA, L. H.; PELLIZARI, V. H.
Afiliação:  ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; THIAGO DOMINGUES ZUCCHI; RAFAEL E SILVA; ELKE SIMONI DIAS VILELA, CNPMA; MIRIAN LOBO SABER; LUIZ HENRIQUE ROSA, UFMG; VIVAN HELENA PELLIZARI, IO-USP.
Título:  Isolation and characterization of cellulolytic bacteria from the Stain house Lake, Antarctica.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Folia Microbiologica, Prague, v. 59, p. 303-306, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The main aim was to evaluate the occurrence of cellulolytic bacteria from the Stain house Lake, located at Admiralty Bay, Antarctica. Thick cotton string served as a cellulose bait for the isolation of bacteria. A total of 52 bacterial isolates were recovered and tested for their cellulase activity, and two of them, isolates CMAA 1184 and CMAA 1185, showed significant cellulolytic activity on carboxymethylcellulose agar plates. Phylogenetic analysis placed the isolates into the Bacillus 16S ribosomal RNA gene subclade. Both isolates produced a cold-active cellulase which may play a crucial role in this extreme environment.
Palavras-Chave:  Antarctic Peninsula; Bacillus; Cellulase.
Thesagro:  Bactéria; Celulase.
Thesaurus Nal:  Antarctica; Cellulolytic microorganisms.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA13225 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  21/12/2021
Data da última atualização:  21/12/2021
Autoria:  CARVALHO, M. T. de M.; MADARI, B. E.; SANTOS, J. L. S.
Afiliação:  MARCIA THAIS DE MELO CARVALHO, CNPAF; BEATA EMOKE MADARI, CNPAF; JANNE LOUIZE SOUZA SANTOS, Faculdades Unidas do Vale do Araguaia.
Título:  Biochar as a soil conditioner in agricultural systems in the Cerrado.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021.
Páginas:  p. 80-81.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This research work was carried out at the Capivara Farm of Embrapa Arroz e Feijão in Santo Antônio de Goiás, GO and at the Estrela do Sul Farm in the municipality of Nova Xavantina, MT. We tested the e!ects of incorporating biochar into the soil of upland rice and soybean production systems in the Cerrado. Here we refer to biochar as any type of material produced from carbonized vegetable waste in pyrolysis. Pyrolysis is seen as a promising approach to lowering the levels of CO2 in the atmosphere, as it is a fast and controlled way of transforming biomass that is re-deposited on agricultural soils at a slower decomposition rate than organic matter in the soil.
Thesagro:  Arroz; Cerrado; Oryza Sativa; Resíduo; Sistema de Cultivo; Soja.
Thesaurus NAL:  Biochar; Pyrolysis; Rice; Soybeans.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229424/1/pl-2021-p80.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36248 - 1UPCPL - DD20212021
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