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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
22/02/2010 |
Data da última atualização: |
22/02/2010 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, A. M.; BRANDÃO, L. S.; VICENTINI, G. C.; FARIA, D. A.; GUIMARAES, T. G.; COHEN, K. de O. |
Afiliação: |
ANA MARIA COSTA, CPAC; UNIP; UNICEUB; DANIELA ANDRADE FARIA, CPAC; TADEU GRACIOLLI GUIMARAES, CPAC; KELLY DE OLIVEIRA COHEN, CPAC. |
Título: |
Efeito da adubação fosfatada nas características físico-químicas de frutos Passiflora tenuifila. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Anais: ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Adubação. |
Thesaurus Nal: |
Passiflora. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
05/03/2018 |
Data da última atualização: |
05/03/2018 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ROSSMANN, M.; FLORES, S. W. S.; CHIARAMONTE, J. B.; KMIT, M. C. P.; MENDES, R. |
Afiliação: |
MAIKE ROSSMANN, FAPESP; STALIN WLADIMIR SARANGO FLORES, ESALQ-USP; JOSIANE BARROS CHIARAMONTE, ESALQ-USP; MARIA CAROLINA PEZZO KMIT, ESALQ-USP; RODRIGO MENDES, CNPMA. |
Título: |
Plant microbiome: composition and functions in plant compartments. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: PYLRO, V.; ROESCH, L. (Ed.). The brazilian microbiome. Current status and perspectives. Cham: Springer International, 2017. |
Páginas: |
p. 7-20. |
ISBN: |
978-3-319-59997-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Knowledge of the vastness of microbial diversity associated with plants is still limited. Plant microbiome structure and functions are shaped by several factors, including host genotype and developmental stage, the presence or absence of diseases, and environmental conditions. These factors may lead to distinct microbial communities in the rhizosphere, endosphere, and phyllosphere. Studies directed to microbial interactions in plant compartments are fundamental for understanding the microbial ecology of phytobiomes, enabling the development of microbiome-based technologies in the search for sustainable agriculture. In this chapter, are described plant compartments, i.e., the rhizosphere, phyllosphere and endosphere, and the more common bacterial composition of each compartment. Are also discussed manipulation of the plant microbiome toward improved plant health. Advances in this ?eld will lead to strategies where the manipulation of the plant microbiome will allow the reduction of pesticide and fertilizer use in ?eld crops, paving the way to a more sustainable agriculture. |
Palavras-Chave: |
Phillosphere. |
Thesagro: |
Rizosfera. |
Thesaurus NAL: |
Bacterial communities; Microbiome; Plant morphology. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
Marc: |
LEADER 01866naa a2200253 a 4500 001 2088510 005 2018-03-05 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-3-319-59997-7 100 1 $aROSSMANN, M. 245 $aPlant microbiome$bcomposition and functions in plant compartments.$h[electronic resource] 260 $c2017 300 $ap. 7-20. 520 $aKnowledge of the vastness of microbial diversity associated with plants is still limited. Plant microbiome structure and functions are shaped by several factors, including host genotype and developmental stage, the presence or absence of diseases, and environmental conditions. These factors may lead to distinct microbial communities in the rhizosphere, endosphere, and phyllosphere. Studies directed to microbial interactions in plant compartments are fundamental for understanding the microbial ecology of phytobiomes, enabling the development of microbiome-based technologies in the search for sustainable agriculture. In this chapter, are described plant compartments, i.e., the rhizosphere, phyllosphere and endosphere, and the more common bacterial composition of each compartment. Are also discussed manipulation of the plant microbiome toward improved plant health. Advances in this ?eld will lead to strategies where the manipulation of the plant microbiome will allow the reduction of pesticide and fertilizer use in ?eld crops, paving the way to a more sustainable agriculture. 650 $aBacterial communities 650 $aMicrobiome 650 $aPlant morphology 650 $aRizosfera 653 $aPhillosphere 700 1 $aFLORES, S. W. S. 700 1 $aCHIARAMONTE, J. B. 700 1 $aKMIT, M. C. P. 700 1 $aMENDES, R. 773 $tIn: PYLRO, V.; ROESCH, L. (Ed.). The brazilian microbiome. Current status and perspectives. Cham: Springer International, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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