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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoVAZ JUNIOR, S. (ed.). Sustainable agrochemistry: a compendium of technologies. Switzerland: Springer, 2019. 393 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoVAZ JUNIOR, S. (Ed.). Biorrefinarias: cenários e perspectivas. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2011. 175 p. il., color.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados... Mostrar Todas

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3.Imagem marcado/desmarcadoVAZ JUNIOR, S. (ed.). Biomassa para química verde. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2013. 196 p. il. color.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroenergia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais; Embrapa Florestas... Mostrar Todas

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4.Imagem marcado/desmarcadoVAZ JUNIOR, S. (ed.). Biomass and green chemistry: building a reneawable pathway. Cham: Springer, 2018. 248 p. il., color.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Unidades Centrais.

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5.Imagem marcado/desmarcadoVAZ JUNIOR, S. (ed.). Analytical techniques and methods for biomass. Cham: Springer, 2016. 280 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Instrumentação; Embrapa Unidades Centrais.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  23/10/2017
Data da última atualização:  23/10/2017
Autoria:  SILVA, E. T. dos S.; MELO, A. A. S. de; FERREIRA, M. de A.; OLIVEIRA, J. C. V. de; SANTOS, D. C. dos; SILVA, R. C.; INÁCIO, J. G.
Afiliação:  Evannielly Thuanny dos Santos Silva, Universidade Federal Rural de Pernambuco UFRPE; Airon Aparecido Silva de Melo, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE; Marcelo de Andrade Ferreira, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE; Júlio César Vieira de Oliveira, Instituto Agronômico de Pernambuco; Djalma Cordeiro dos Santos, Instituto Agronômico de Pernambuco; Randerson Cavalcante Silva, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Alagoas; Jonas Gomes Inácio, Universidade Federal de Pernambuco - UFRPE.
Título:  Acceptability by Girolando heifers and nutritional value of erect prickly pear stored for different periods.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 761-767, ago. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Aceitabilidade por novilhas Girolando e valor nutricional da palma orelha-de-elefante-mexicana armazenada por diferentes períodos.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the nutritional value of erect prickly pear (EPP) (Opuntia stricta), stored for different periods, and its acceptability by Girolando heifers. Five heifers were distributed in a 5x5 Latin square. The treatments were as follows: EPP without storage time; stored EPP for three post?harvest periods ? 7, 14, and 21 days; and cochineal nopal cactus (CNC) (Nopalea cochenillifera) without storage time, as a control treatment. The diets offered to the animals were composed of cacti of the different treatments, as well as sugarcane silage and soybean meal, and were evaluated for their chemical composition, intake, and nutrient digestibility. The ingestive behavior of the heifers was evaluated. The cactus EPP did not differ from the CNC for organic matter, crude protein, neutral detergent fiber corrected for ash and protein, nonfibrous carbohydrates, total carbohydrates, ether extract, and mineral matter; however, EPP stored for different periods differed from CNC for dry matter and indigestible neutral detergent fiber. Heifer weights varied 1.35 kg with the low inclusion of concentrate in the diet. The cactus erect prickly pear maintains constant both its nutritional value and its acceptability to Girolando heifers, after storage for different periods up to 21 days.
Palavras-Chave:  Brazilian Semiarid Region; Cochineal nopal cactus; Forage cactus; Nopalea cochinellifera; Palma-miúda; Semiárido brasileiro.
Thesagro:  Palma forrageira; Pós-colheita.
Thesaurus NAL:  Opuntia stricta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165389/1/Acceptability-by-Girolado-heifers.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61807 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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