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Registros recuperados : 240 | |
222. | | SOUSA, H. U. de; VELOSO, M. E. da C.; BLANCO, F. F.; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUSA, F. G. C. de; CARVALHO, T. T. C. B. A. de; RIBEIRO, E. A. de S. Produtividade de frutos de pinhão-manso sob diferentes densidades de plantio em Teresina - PI. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 2 p. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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223. | | GUIMARÃES, A. R. C.; SOUZA, V. A. B. de; VASCONCELOS, L. F. L.; GOMES, S. O.; SOUSA, J. P. B.; COSTA, M. do P. S. D.; VALE, E. de M. Avaliação da produtividade e de caracteres de frutos de genótipos de manga rosa no Paiuí. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. 1 CD-ROM. Titulo: Avaliação da produtividade e de caracteres de frutos de genótipos de manga rosa no Paiuí [i.e. Piauí]. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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224. | | DEMOLINER, F.; POLICARPI, P. de B.; RAMOS, J. C.; BASCUÑAN, V. L. A. F.; FERRARI, R. A.; JACHMANIÁN, I.; CASAS, A. de F. de; VASCONCELOS, L. F. L.; BLOCK, J. M. Sapucaia nut (Lecythis pisonis Cambess) and its by-products: a promising and underutilized source of bioactive compounds. Part I: nutritional composition and lipid profile. Food Research International, v. 108, p. 27-34, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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228. | | ARAUJO, E. C. E.; ANDRADE JUNIOR, A. S.; ATHAYDE SOBRINHO, C.; SOUZA, V. A. B. de; COELHO, E. F.; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUSA, V. F. de; MELO, F. de B. Prospeccao tecnologica da mangicultura no Meio-Norte do Brasil. In: SEMINARIO NACIONAL SOBRE PROSPECCAO TECNOLOGICA, 1997, Brasilia. Brasilia: EMBRAPA/CNPq, 1997. p. 64. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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229. | | SOUZA, I. G. de B.; GOMES, S. O.; SOUZA, V. A. B. de; GOMES, R. L. F.; VASCONCELOS, L. F. L.; SOARES, B. K. F.; SOUSA, J. P. B. Quebra de dormência de sementes de pequi (Caryocar coriaceum Wittm.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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230. | | MESSIAS, U.; VELOSO, M. E. da C.; ANTONINI, J. C. dos A.; VASCONCELOS, L. F. L.; ARAUJO, E. C. E.; SOUZA, M. O. P.; SILVA, P. H. S. da. Respostas fisiológicas do dendezeiro cultivado em Parnaíba, Piauí. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2020. 21 p. (Embrapa Meio-Norte. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 126). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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231. | | MAIA, M. C. C.; ARAÚJO, L. B. de; DIAS, C. T. dos S.; OLIVEIRA, L. C. de; VASCONCELOS, L. F. L.; CARVALHO JÚNIOR, J. E. V. de; SIMEÃO, M.; BASTOS, Y. G. M. Selection of mango rosa genotypes in a breeding population using the multivariate-biplot method. Ciência Rural, Santa Maria, v. 46, n. 10, p. 1689-1694, out. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Meio-Norte. |
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232. | | SOUSA, V. F. de; BELMINO, C. S.; SOUSA, C. A. F. de; CARNEIRO, J. D. S.; SILVA, P. H. S. da; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUSA, H. U. de; MAIA, C. B.; ELOI, W. M.; VIANA, S. R. S.; BARBOSA, F. R.; MOREIRA, A. N.; TAVARES, S. C. C. de H.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J.; ASSIS, J. S. de. Produção integrada de manga no Estado do Piauí: documentos de referência. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2005. 140 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 106). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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233. | | SOUSA, V. F. de; BELMINO, C. S.; SOUSA, C. A. F. de; CARNEIRO, J. da S.; SILVA, P. H. S. da; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUSA, H. U. de; MAIA, C. B.; ELOI, W. M.; VIANA, S. R. S.; BARBOSA, F. R.; MOREIRA, A. N.; TAVARES, S. C. C. de H.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J. da; ASSIS, J. S. de. Produção integrada de manga no Estado do Piauí: documentos de referência. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2005. 140 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 106). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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234. | | SOUSA, V. F. de; BELMINO, C. S.; SOUSA, C. A. F. de; CARNEIRO, J. da S.; SILVA, P. H. S. da; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUZA, H. U. de; MAIA, C. B.; ELOI, W. M.; VIANA, S. R. S.; BARBOSA, F. R.; MOREIRA, A. N.; TAVARES, S. C. C. de H.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J. da; ASSIS, J. S. de. Produção integrada de manga no Estado do Piauí: documentos de referência. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2005. 140 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 106). Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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235. | | SOUSA, V. F. de; BELMIRO, C. S.; SOUSA, C. A. F. de; CARNEIRO, J. da S.; SILVA, P. H. S. da; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUZA, H. U. de; MAIA, C. B.; ELOI, W. M.; VIANA, S. R. S.; BARBOSA, F. R.; MOREIRA, A. N.; TAVARES, S. C. C. de H.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J. da; ASSIS, J. S. de. Produção integrada de manga no Estado do Piauí: documentos de referência. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2005. 140 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 106). Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Unidades Centrais. |
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236. | | SOUSA, V. F. de; SOUSA, C. A. F. de; BELMINO, C. S.; CANEIRO, J. da S.; SILVA, P. H. S. da; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUSA, H. U. de; MAIA, C. B.; ELOI, W. M.; VIANA, S. R. S.; BARBOSA, F. R.; MOREIRA, A. N.; TAVARES, S. C. C. de H.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J. da; ASSIS, J. S. de. Produção integrada de manga no Estado do Piauí. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2004. 44 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 90). Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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237. | | SOUSA, V. F. de; SOUSA, C. A. F. de; BELMINO, C. S.; CARNEIRO, J. da S.; SILVA, P. H. S. da; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUSA, H. U. de; MAIA, C. B.; ELOI, W. M.; VIANA, S. R. S.; BARBOSA, F. R.; MOREIRA, A. N.; TAVARES, S. C. C. de H.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J. da; ASSIS, J. S. de. Produção integrada de manga no Estado do Piauí. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2004. 44 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 90). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais. |
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238. | | SOUSA, V. F. de; SOUSA, C. A. F. de; BELMINO, C. S.; CARNEIRO, J. da S.; SILVA, P. H. S. da; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUSA, H. U. de; MAIA, C. B.; ELOI, W. M.; VIANA, S. R. S.; BARBOSA, F. R.; MOREIRA, A. N.; TAVARES, S. C. C. de H.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J. da; ASSIS, J. S. de. Produção integrada de manga no Estado do Piauí. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2004. 44 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 90). Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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239. | | SOUSA, V. F. de; SOUSA, C. A. F. de; BELMINO, C. S.; CARNEIRO, J. da S.; SILVA, P. H. S. da; VASCONCELOS, L. F. L.; SOUSA, H. U.; MAIA, C. B.; ELOI, W. M.; VIANA, S. R. S.; MOREIRA, F. R. B.; MOREIRA, A. N.; TAVARES, S. C. C. de H.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J.; ASSIS, J. S. de. Produção integrada de manga no Estado do Piauí. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2004. 44 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 90). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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240. | | MAIA, M. C. C.; ALMEIDA, A. da S.; ARAUJO, L. B. de; DIAS, C. T. dos S.; OLIVEIRA, L. C. de; YOKOMIZO, G. K. I.; ROSADO, R. D. S.; CRUZ, C. D.; VASCONCELOS, L. F. L.; LIMA, P. S. da C.; MACEDO, L. M. Principal component and biplot analysis in the agro-industrial characteristics of Anacardium spp. European Scientific Journal, v. 15, n. 30, p. 21-31, Oct. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 240 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
28/11/1994 |
Data da última atualização: |
14/05/1997 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MAGALHAES, B. P.; HUMBER, R. A.; SHIELDS E. J.; ROBERTS, D. W. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CENARGEN. |
Título: |
Effects of environment and nutrition on conidium germination and appressorium formation by Zoophthora radicans (Zygomycetes: Entomophthorales): a pathogen of the potato leafhopper (Homoptera: Cicadellidae). |
Ano de publicação: |
1991 |
Fonte/Imprenta: |
Environmental Entomology, Lanham, v.20, n.5, p.1460-1468, 1991. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Conidium germination and differentiation of Zoophthora radicans on water agar were investigated to identify requirements for the production of appressoria, the structures needed for virulence. Appressorium formation was more sensitive to environmental and nutritional changes than was conidium germination. Temperature affected both formation of germ tubes and appressoria, and the best temperature-nutrient interaction was found for appressorium formation at 25-30°C and 1% yeast extract. At 15°C, conidium germination was depressed independent of the nutrient concentration, and appressoria did not form. The volume of liquid overlaying the conidia and the yeast extract concentration individually affected appressorium formation. The best interaction between the volume of liquid and yeast extract concentration was the combination of a large volume of liquid medium (3 ml/962 mm 2 surface area) and 1% yeast extract. Of the 12 nitrogen sources tested, the best for germination and appressorium formation were yeast extract and Bacto-Soytone. Glucose, maltose, and starch were the best of the 12 carbon sources tested. Increasing osmotic pressure caused by different concentrations of maltose and polyethylene glycol adversely affected formation of germ tubes and appressoria. Subculturing did not affect formation of germ tubes, but the frequency of appressorium formation decreased after 12 transfers. The best pH for appressorium formation was between 7.0 and 7.2. Z. radicans produced appressoria on cuticles of dead Empoasca fabae (Harris) nymphs at 25°C in the dark. MenosConidium germination and differentiation of Zoophthora radicans on water agar were investigated to identify requirements for the production of appressoria, the structures needed for virulence. Appressorium formation was more sensitive to environmental and nutritional changes than was conidium germination. Temperature affected both formation of germ tubes and appressoria, and the best temperature-nutrient interaction was found for appressorium formation at 25-30°C and 1% yeast extract. At 15°C, conidium germination was depressed independent of the nutrient concentration, and appressoria did not form. The volume of liquid overlaying the conidia and the yeast extract concentration individually affected appressorium formation. The best interaction between the volume of liquid and yeast extract concentration was the combination of a large volume of liquid medium (3 ml/962 mm 2 surface area) and 1% yeast extract. Of the 12 nitrogen sources tested, the best for germination and appressorium formation were yeast extract and Bacto-Soytone. Glucose, maltose, and starch were the best of the 12 carbon sources tested. Increasing osmotic pressure caused by different concentrations of maltose and polyethylene glycol adversely affected formation of germ tubes and appressoria. Subculturing did not affect formation of germ tubes, but the frequency of appressorium formation decreased after 12 transfers. The best pH for appressorium formation was between 7.0 and 7.2. Z. radicans produced appress... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Conidium; Grasshopper. |
Thesagro: |
Conídio; Empoasca Fabae; Fungo; Gafanhoto; Germinação; Zoophthora Radicans. |
Thesaurus NAL: |
Empoasca; germination; Insect pathology; Insects. |
Categoria do assunto: |
-- O Insetos e Entomologia |
Marc: |
LEADER 02497naa a2200301 a 4500 001 1170965 005 1997-05-14 008 1991 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMAGALHAES, B. P. 245 $aEffects of environment and nutrition on conidium germination and appressorium formation by Zoophthora radicans (Zygomycetes$bEntomophthorales): a pathogen of the potato leafhopper (Homoptera: Cicadellidae). 260 $c1991 520 $aConidium germination and differentiation of Zoophthora radicans on water agar were investigated to identify requirements for the production of appressoria, the structures needed for virulence. Appressorium formation was more sensitive to environmental and nutritional changes than was conidium germination. Temperature affected both formation of germ tubes and appressoria, and the best temperature-nutrient interaction was found for appressorium formation at 25-30°C and 1% yeast extract. At 15°C, conidium germination was depressed independent of the nutrient concentration, and appressoria did not form. The volume of liquid overlaying the conidia and the yeast extract concentration individually affected appressorium formation. The best interaction between the volume of liquid and yeast extract concentration was the combination of a large volume of liquid medium (3 ml/962 mm 2 surface area) and 1% yeast extract. Of the 12 nitrogen sources tested, the best for germination and appressorium formation were yeast extract and Bacto-Soytone. Glucose, maltose, and starch were the best of the 12 carbon sources tested. Increasing osmotic pressure caused by different concentrations of maltose and polyethylene glycol adversely affected formation of germ tubes and appressoria. Subculturing did not affect formation of germ tubes, but the frequency of appressorium formation decreased after 12 transfers. The best pH for appressorium formation was between 7.0 and 7.2. Z. radicans produced appressoria on cuticles of dead Empoasca fabae (Harris) nymphs at 25°C in the dark. 650 $aEmpoasca 650 $agermination 650 $aInsect pathology 650 $aInsects 650 $aConídio 650 $aEmpoasca Fabae 650 $aFungo 650 $aGafanhoto 650 $aGerminação 650 $aZoophthora Radicans 653 $aConidium 653 $aGrasshopper 700 1 $aHUMBER, R. A. 700 1 $aSHIELDS E. J. 700 1 $aROBERTS, D. W. 773 $tEnvironmental Entomology, Lanham$gv.20, n.5, p.1460-1468, 1991.
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Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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