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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  09/12/2019
Data da última atualização:  10/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVEIRA, R. M. F.; SILVA, B. E. B. e; VASCONCELOS, A. M. de; FAÇANHA, D. A. E.; MARTINS, T. P.; ROGERIO, M. C. P.; FERREIRA, J.
Afiliação:  ROBSON MATEUS FREITAS SILVEIRA; BENEDITA ELIOMARA BRITO E SILVA; ANGELA MARIA DE VASCONCELOS; DÉBORA ANDRÉA EVANGELISTA FAÇANHA; THAYS PAULINA MARTINS; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; JOSIEL FERREIRA.
Título:  Does organic selenium supplement affect the thermoregulatory responses of dairy goats?
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Biological Rhythm Research, May, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1080/09291016.2019.1607988
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study aimed to evaluate the influence of dietary supplementation of organic selenium (Se) in non-lactating goats, as well as possible changes in the physiological responses of thermoregulation and in blood constituents under semiarid conditions. The study was undertaken for 42 consecutive days using 22 animals. Data were collected: (1) meteorological, (2) physiological and (3) haematological. The respiratory rate, rectal temperature, epidermis temperature and surface temperature of the pelt presented decreasing values from day zero to the 42nd day of evaluation, with the highest reduction in animals supplemented with Se. For haematological values, it was observed that the values of packet cell volume and mean corpuscular volume decreased significantly (p < 0.05) on the 42nd day of the experiment. For the animals that received dietary supplementation, it is possible to identify a greater association with factor 1, some haematological variables, and for factor 2, some physiological traits were also highlighted. The addition of Se in the diet reduced endogenous heat by reducing respiratory thermolysis and the superficial temperatures of the skin and epidermis, improving sensible and latent heat dissipation and keeping the rectal temperature within normal limits.
Palavras-Chave:  Micromineral; Supplementation.
Thesaurus Nal:  Animal adaptation; Animal feeding; Animal nutrition; Brazil; Dairy breeds; Dietary supplements; Feed supplements; Goats; Multivariate analysis; Semiarid zones.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
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Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39363 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  04/09/2001
Data da última atualização:  10/12/2018
Autoria:  SANGOI, L.; ENDER, M.; GUIDOLIN, A. F.; ALMEIDA, M. L. de; KONFLANZ, V. A.
Afiliação:  Luís Sangoi, Universidade do Estado de Santa Catarina - UDESC/Departamento de Fitotecnia; Márcio Ender, Universidade do Estado de Santa Catarina - UDESC/Departamento de Fitotecnia; Altamir Frederico Guidolin, Universidade do Estado de Santa Catarina - UDESC/Departamento de Fitotecnia; Milton Luiz de Almeida, Universidade Estadual de Santa Catarina - UDESC/Departamento de Fitotecnia. CNPq scholar; Valmor Antônio Konflanz, Universidade Estadual de Santa Catarina - UDESC/Departamento de Fitotecnia. CNPq scholar.
Título:  Nitrogen fertilization impact on agronomic traits of maize hybrids released at different decades.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 36, n. 5, p. 757-64, maio 2001
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Impacto da fertilização nitrogenada sobre características agronômicas de híbridos de milho lançados em diferentes décadas.
Conteúdo:  Genetic selection of maize hybrids is often conducted using high N rates during the breeding cycle. This procedure may either lead to the release of genotypes that present nitrogen luxury consumption or require a stronger N input to accomplish their yield potential. This work was carried out to evaluate the effects of N rates on grain yield and N use efficiency of hybrids cultivated in different decades in Southern Brazil. The trial was performed in Lages, Santa Catarina State. A split plot design was used. Hybrids Ag 12, Ag 28, Ag 303 and Ag 9012, released during the 60's, 70's, 80's and 90's, respectively, were evaluated in the main plots. Nitrogen rates equivalent to 0, 50, 100 and 200 kg ha-1 were side-dressed in the split-plots when each hybrid had six fully expanded leaves. Modern-day hybrid Ag 9012 had higher grain yield than hybrids of earlier eras, regardless of N rates. Under high doses of N, the older hybrids Ag 12 and Ag 28 took up more N and presented higher values of shoot dry matter at flowering than Ag 9012. Nonetheless, they set less grains per ear which contributed to decreasetheir grain yield and N use efficiency.
Palavras-Chave:  Hibridos; Rendimento de cultura.
Thesagro:  Absorção; Zea Mays.
Thesaurus NAL:  absorption; crop yield; hybrids.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/19122/1/pab0757.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE19122 - 1UPEAP - PP630.72081P474630.7208
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