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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  23/10/2003
Data da última atualização:  23/10/2003
Autoria:  BODDEY, R. M.; URQUIAGA, S.; ALVES, B. J. R.; REIS, V. M.
Título:  Endophytic nitrogen fixation in sugarcane: Present knowledge and future applications.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Plant and Soil, Dordrecht, v. 252, p. 139-149, 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In Brazil the long-term continuous cultivation of sugarcane with low N fertilised inputs, without apparent depletion of soil-N reserves, led to the suggestion that N2-fixing bacteria associated with the plants may be the source of agronomically significant N inputs to this crop. From the 1950s to 1970s, considerable numbers of N2-fixing bacteria were found to be associated with the crop, but it was not until the late 1980s that evidence from N balance and ISN dilution experiments showed that some Brazilian varieties of sugarcane were able to obtain significant contributions from this source. The results of these studies renewed the efforts to search for N2-fixing bacteria, but this time the emphasis was on those diazotrophs that infected the interior of the plants. Within a few years several species of such .endophytic diazotrophs' were discovered including Gluconacetobacter diazotrophicus, Herbaspirillum .Seropedicae, H. rubrisubalbicans and Burkholderia sp. Work has continued on these endophytes within sugarcane plants, but to date little success has been attained in elucidating which endophyte is responsible for the observed BNF and in what site, or sites, within the cane plants the N2 fixation mainly occurs. Until such important question8 are answered further developments or extension of this novel N2-fixing system to other economically important non-legumes (e.g. cereals) will be seriously hindered. As far as application of present knowledge to maximise BNF with sugarca... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bactéria endofítica; Biological nitrogen fixation; BNF; Endophytic bacteria; FBN; Fixação biológica de nitrogênio; Herbaspirillum spp; Mo.
Thesagro:  Cana de Açúcar; Molibdênio.
Thesaurus Nal:  Gluconacetobacter diazotrophicus; molybdenum; sugarcane.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB27883 - 1UPCSP - --22591
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  20/02/2015
Data da última atualização:  14/01/2019
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  BOTTON, M.; BERNARDI, D.; FORNARI, R. A.; MACHOTA JUNIOR, R.; BORTOLI, L. C.
Afiliação:  MARCOS BOTTON, CNPUV.
Título:  Biologia, monitoramento e controle de Lobiopa insularis (Castelnau, 1840) (Coleoptera: Nitidulidae) na cultura do morangueiro no Rio Grande do Sul.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014.
Série:  (CNPUV, Circular Técnica, 113)
ISSN:  1808-6810
Idioma:  Português
Conteúdo:  No Brasil, o morangueiro é cultivado no solo, com ou sem cobertura plástica, em túneis baixos ou em estufas, ou no sistema hidropônico, na ausência ou presença de substrato (semi-hidropônico) (BORTOLOZZO et al., 2007; KOVALESKI et al., 2006; ZAWADNEAK et al., 2014). Segundo os mesmos autores, no caso de L. insularis, normalmente seu ataque é maior no cultivo realizado no solo quando comparado ao cultivo hidropônico ou semi-hidropônico. Devido à frequência e abundância com que a espécie tem sido encontrada nas lavouras de morangueiro do Rio Grande do Sul, com esta Circular Técnica temos o objetivo de apresentar informações sobre a bioecologia de L. insularis na cultura, apontando estratégias para seu monitoramento e controle.
Palavras-Chave:  Broca -do-morangueiro; Cultura do morangueiro; LOBIAPA INSULARIS; Morangueiro.
Thesagro:  Broca gigante; Fruta de clima temperado; Morango; Praga; Praga de planta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118258/1/Circular-Tecnica-113.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV15756 - 1UMTFL - DDFL00422FL00422
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