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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  04/08/1992
Data da última atualização:  04/08/1992
Autoria:  TSENG, D. J.; MATTHEWS, R. F.; GREGORY III, J. F.; WEI, C. I.; LITTELL, R. C.
Afiliação:  University of Florida, IFAS ; Food Science and Human Nutrition Dept. Gainesville, FL 32611.; Statistics Dept.
Título:  Concentration of Aqueous orange essence by sorption on styrene-divinylbenzene resin.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Proceedings Florida State Horticultural Society. v.104, p.81-84, 1991.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A styrene-divinylbenzene (SDVB) resin was used in a sorption column process to concentrate volatile flavor constituents from aqueous orange essence. The resin XAD-16 was chosen for the study based on its oil sorption capacity and additional evaluations. Aqueous orange essence was passed through a downflow fixed-bed column resin system. The sorbed essence was desorbed using 95% ethanol, and the qualitative and quantitative compositions of the recovered essence were determined by capillary gas chromatographic analysis. Major compounds concentrated from aqueous orange essence were ethyl butyrate, octanal, linalool, octanol, neral and geranial. Other components concentrated in lower levels were ethyl 3-hydroxyhexanoate, terpinen-4-ol, -terpineol, and carvone. Eth yl acetate and methyl butyrate were concentrated at very low levels. The concentrated essence product should be useful as a flavor for citrus juice and beverages.
Palavras-Chave:  propriedade fisica.
Thesagro:  Processamento.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF1962 - 1ADCAP - --635.05635.05
CNPMF2994 - 1ADCAP - --635.05635.05
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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. E.; PADHI, E. M. T.; SUDARSHANA, M. R.; FIALHO, F. B.; MEDINA-PLAZA, C.; GIRARDELLO, R. C.; TSENG, D.; BRUCE, R. C.; ERDMANN, J. E.; SLUPSKY, C. M.; OBERHOLST, A. Impact of grapevine red blotch disease on primary and secondary metabolites in "Cabernet Sauvignon" grape tissues. Food Chemistry, v. 342, e128312, April 2021.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. E.; PADHI, E. M. T.; GIRARDELLO, R. C.; MEDINA-PLAZA, C.; TSENG, D.; BRUCE, R. C.; ERDMANN, J. N.; KURTURAL, S. K.; SLUPSKY, C. M.; OBERHOLSTER, A. Trunk girdling increased stomatal conductance in Cabernet Sauvignon Grapevines, reduced glutamine, and increased malvidin-3-glucoside and quercetin-3-glucoside concentrations in skins and pulp at harvest. Frontiers in Plant Science, v. 11, e707, June 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
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