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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  23/08/1995
Data da última atualização:  07/08/2013
Autoria:  WRIGHT, D. E.; TOWERS, N. R.; HAMILTON, P. B.; SINCLAIR, D. P.
Título:  Intake of zinc sulphate in drinking water by grazing beef cattle.
Ano de publicação:  1978
Fonte/Imprenta:  New Zealand Journal of Agricultural Research, v.21, p.215-221, 1978.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Addition of zinc sulphate to drinking water was evaluated as a possible technique for protecting cattle against the facial eczema toxin, sporidesmin. To be reliable the zinc intake from water should be reasonably predictable and should supply enough zinc to protect against the toxin without providing excessive and potentially toxic amounts of this metal. The daily water intakes of 48 young grazing beef cattle offered water containing either 0, 0.28, 0.56 or 1.12 g ZnSO4.7H2O/1 were increased for 8 weeks in february-April 1976. Intakes were not affected by the presence of zinc sulphate but were reduced after rain. After rain Pithomyces chartarum spores increased to potentially dangerous levels on paddocks not sprayed with fungicide. No evidence of liver damage was found in any cattle. No signs of zinc toxicity appeared in the cattle which drank water containing zinc; instead an unexplained weight gain advantage was found in these cattle compared with animals drinking untreated water. Using tritium oxide, individual intakes of drinking water accounted for 92.4% of the water disappearing from the troughs. A wide variation approximately 4-fold, was found in individual intakes of drinking water. Because of the varied and unpredictable intakes of drinking water this method of supplying zinc to cattle cannot be recommended as reliable for facial eczema control.
Palavras-Chave:  Facial eczema; Pasture; Zinc sulphate.
Thesagro:  Água; Gado de Corte; Pastagem; Sulfato de Zinco.
Thesaurus Nal:  beef cattle; water.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP29348 - 1ADDSP - --SP09680968
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  13/06/2003
Data da última atualização:  11/05/2006
Autoria:  GUIMARÃES, C. M.
Título:  Relacoes hidricas.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: ARAUJO, R. S.; RAVA, C. A.; STONE, L. F.; ZIMMERMANN, M. J. de O. (Coord.). Cultura do feijoeiro comum no Brasil. Piracicaba: POTAFOS, 1996.
Páginas:  p. 139-167.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Introdução; Crescimento e divisão celular; Síntese de proteína; Ácido abscisico; Fotossintese; Transpiração; Resistência a seca.
Palavras-Chave:  Transpiração.
Thesagro:  Feijão; Fotossíntese; Phaseolus Vulgaris; Resistência; Seca.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF20219 - 1UPCPL - --635.652A663c1997.p.139
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