Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  11/07/2012
Data da última atualização:  16/08/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CANTO, A. C. V. C. S.; LIMA, B. R. C. C.; CRUZ, A. G.; LÁZARO, C. A.; FREITAS, D. G. C.; FARIA, J. A. F.; TORREZAN, R.; FREITAS, M. Q.; SILVA, T. P. J.
Afiliação:  ANNA CAROLINA VILHENA DA CRUZ SILVA CANTO, UFF; B. R. C. C. LIMA, UFF; A. G. CRUZ, UNICAMP; C. A. LÁZARO, UFF; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; JOSE A. F. FARIA, UNICAMP; RENATA TORREZAN, CTAA; M. Q. FREITAS, UFF; T. P. J. SILVA, UFF.
Título:  Effect of high hydrostatic pressure on the color and texture parameters of refrigerated Caiman (Caiman crocodilus yacare) tail meat.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 91, n. 3, p. 255-260, Jul. 2012.
DOI:  10.1016/j.meatsci.2012.01.023
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of applying high hydrostatic pressure (HHP) on the instrumental parameters of color and texture and sensory characteristics of alligator meat were evaluated. Samples of alligator tail meat were sliced, vacuum-packed, pressurized and distributed into four groups: control, treated with 200 MPa/10 min, 300 MPa/10 min and 400 MPa/10 min, then stored at 4 °C ± 1 °C for 45 days. Instrumental color, texture profile and a sensory profiling using quantitative descriptive analysis were carried out on the 1st, 15th, 30th and 45th days of storage. HHP was shown to affect the color and texture of the product, and the sensory descriptors (p < 0.05). The results suggest that high pressure is a promising technology for the processing of alligator meat, especially low pressures (200 MPa) which can have positive effects on the quality of the product.
Palavras-Chave:  Alta pressão hidrostática; Caiman crocodilus yacare; Qualidade sensorial.
Thesagro:  Cor; Jacaré; Textura.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA11380 - 1UPCAP - PP2012/0222012.00022
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  24/01/2019
Data da última atualização:  24/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  HUSCH, P. E.; FERREIRA, D. G.; SERAPHIM, N.; HARVEY, N.; SILVA-BRANDÃO, K. L.; SOFIA, S. H.; SÓSA-GOMEZ, D. R.
Afiliação:  UFPR; UEL; UNICAMP; GENETIC MARKER SERVICES, BRIGHTON, UK; ESALQ/USP; UEL; DANIEL RICARDO SOSA GOMEZ, CNPSO.
Título:  Structure and genetic variation among populations of Euschistus heros from different geographic regions in Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Entomologia Experimentalis et Applicata, v. 166, p. 191-203, 2018.
DOI:  10.1111/eea.12666
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Euschistus Heros; Inseto; Praga de Planta; Soja.
Thesaurus NAL:  Insects; Plant pests; Soybeans.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/191300/1/Husch-et-al-2018-Entomologia-Experimentalis-et-Applicata-open.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO39205 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional