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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  08/09/2009
Data da última atualização:  07/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DIFANTE, G. dos; EUCLIDES, V. P. B.; NASCIMENTO JÚNIOR, D. do; SILVA, S. C. da; TORRES JÚNIOR, R. A. de A.; SARMENTO, D. O. de L.
Afiliação:  GELSON DOS SANTOS DIFANTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; VALERIA PACHECO BATISTA EUCLIDES, CNPGC; DOMÍCIO DO NASCIMENTO JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; SILA CARNEIRO DA SILVA, ESCOLA SUPERIOR DE AGRICULTURA "LUIZ DE QUEIROZ"; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC; DANIEL OLIVEIRA DE LUCENA SARMENTO, ESCOLA SUPERIOR DE AGRICULTURA "LUIZ DE QUEIROZ".
Título:  Ingestive behaviour, herbage intake and grazing efficiency of beef cattle steers on Tanzânia guineagrass subjected to rotational stocking managements.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, v. 38, n. 6, p. 1001-1008, jun. 2009.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1516-35982009000600005
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Comportamento ingestivo, consumo de forragem e eficiência de pastejo de novilhos em pastos de capim-tanzânia em pastejo rotativo.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this experiment was to evaluate the ingestive behaviour, herbage intake and grazing efficiency of beef cattle steers grazing on Panicum maximum Jacq. cv. Tanzania subjected to different rotational stocking intensities. Treatments corresponded to two post-grazing conditions (residues of 25 and 50 cm) associated with a pregrazing condition of 95% sward canopy light interception during regrowth (LI). The grazing time increased linearly with the duration of the occupation period (475 to 630 minutes/day). On paddocks grazed down to a residue of 25 cm, the bite rate increased linearly along the occupation period, with an average of 42.5 bites/minute. On paddocks grazed down to a residue of 50 cm, the bite rate was stable and equal to 39 bites/minute. There was no difference in herbage intake between grazing intensities. However, grazing at 25 cm residue resulted in greater herbage removal (68.0 vs. 45.6%) and greater grazing efficiency (90.4 vs. 49.8%) than grazing at 50 cm residue. Post-grazing residues of Tanzania guineagrass under rotational stocking management may be set at either 25 or 50 cm, since the herbage intake was not affected within this grazing intensity range. However, herbage removal and grazing efficiency were reduced with the 50 cm post-grazing height and grazing time increased with long occupation periods. RESUMO - O objetivo neste trabalho foi avaliar o comportamento ingestivo, o consumo e a eficiência de pastejo de novilhos em pasto... Mostrar Tudo
Thesagro:  Manejo; Novilho de Corte; Panicum maximum; Pastagem; Pastejo Rotativo.
Thesaurus Nal:  Grazing management; Pastures; Rotational grazing; Tanzania.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/417104/1/Ingestive-behaviour-herbage-2009.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC12745 - 1UPCAP - PP636.05
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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  17/03/1994
Data da última atualização:  07/08/2023
Autoria:  EMBRAPA.
Afiliação:  EMBRAPA.
Título:  EMBRAPA, environment & development.
Edição:  2.ed.rev.ampl.
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: EMBRAPA-SPI, 1993.
Páginas:  67 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Agrozooforestry panorama of Brazil in the environmental context; Natural resources and territorial occupation processes; Amazon forest; Cerrado of Central Brazil; Caatinga of the Northeast; Mata Atlantica; Southern forest and grasslands; Pantanal of Mato Grosso State; Agricultural impacts on the environment; Technology and services for sustainable agricultural development; Vegetation production; Grain and fiber; Fruit and vegetables; Seed; Animal production; Food technology; Forest resources; Production engineering; Biodiversity and genetic resources; Biological control; Use and management of soils; Organizing research for the twenty-first century; Brazilian territorial settlement regulation; Sustainable agricultural development; Conservation and management of natural resources; Environment, food safety and supply; Environmental monitoring; Institutional policies and strategies; National and sectorial development policies; Institutional strategies.
Palavras-Chave:  Agropecuaria; Ambiente; Appropriate technology; Atlantic forest; Brasil; Brasilia; Desenvolvimento; Development; EMBRAPA; Environments; Impact; Impacto; Instituição; Institutuion; Mata Atlantica; Natural conservation; Sustainability; Sustainable; Sustentável.
Thesagro:  Agricultura; Biodiversidade; Controle Biológico; Desenvolvimento Sustentável; Floresta Tropical Úmida; Impacto Ambiental; Manejo do Solo; Meio Ambiente; Pecuária; Pesquisa; Preservação da Natureza; Recurso Natural; Tecnologia; Tecnologia Apropriada; Uso da Terra.
Thesaurus NAL:  agriculture; agroforestry; biodiversity; biological control; Brazil; Environment; environmental impact; land use; natural resources; research; soil management; sustainable development; technology; tropical rain forests.
Categoria do assunto:  --
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/100124/1/Embrapa-environment-development.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE6204 - 2UMTLV - PPE02888EmbrapaE02888
AI-SEDE6204 - 3UMTLV - PPE02888EmbrapaE02888a
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