Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  12/07/2022
Data da última atualização:  12/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RAGASSI, C. F.; RIBEIRO, C. S. da C.; PATIÑO-TORRES, A.; LOPES, C. A.; PINHEIRO, J. B.; REIS, A.
Afiliação:  CARLOS FRANCISCO RAGASSI, CNPH; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; ALBANIA PATIÑO-TORRES, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO, ESCOLA SUPERIOR DE AGRICULTURA"LUIZ DE QUEIROZ"; CARLOS ALBERTO LOPES, CNPH; JADIR BORGES PINHEIRO, CNPH; AILTON REIS, CNPH.
Título:  Bell pepper rootstocks with multiple resistance to soilborne diseases.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Revista Ceres, Viçosa, v. 69, n. 3, p. 299-307, may/jun.2022.
ISSN:  2177-3491
DOI:  10.1590/0034-737X202269030007
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Grafting has been increasingly used to overcome soilborne pathogens. The commercial rootstock hybrids AF-8253 (Sakata) and Fortaleza (Takii), as well as Embrapa?s new hybrid, BRS Acará, were evaluated as rootstocks for the bell pepper hybrids Margarita (Syngenta) and Pampa (Clause) as scions, under natural infestation of Ralstonia pseudosolanacearum, as well as upon artificial inoculation with a) ten Ralstonia isolates, b) one Phytophthora capsici isolate, c) Meloidogyne incognita race 1, and d) Meloidogyne enterolobii (only rootstocks for c and d). Grafted bell peppers consistently showcased a higher productivity than did non-grafted ones under natural R. pseudosolanacearum infestation, and the rootstock genotype affected fruit size distribution. Rootstocks presented higher resistance than did commercial bell pepper hybrids (scions) for 6 out of 10 Ralstonia isolates. AF-8253 and BRS Acará displayed an immunelike response to P. capsici, while Fortaleza was moderately resistant (25% symptomatic plants) and the bell pepper hybrids (scions) were susceptible (100% symptomatic plants). Rootstocks were immune to M. incognita race 1, but slightly (AF-8253 and BRS Acará) or moderately (Fortaleza) resistant to M. enterolobii. Grafting with BRS Acará, as well as with AF-8253 or Fortaleza, is recommended for managing bacterial wilt, Phytophthora blight, and root-knot nematodes.
Thesagro:  Capsicum Annuum; Meloidogyne spp; Phytophthora Capsici; Pimentão.
Thesaurus Nal:  Grafting (plants); Pepper; Ralstonia; Root-knot nematodes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144655/1/Ragassi-et-al-07-0272.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH41755 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoWINCKLER, L. T.; CUNHA, A. G. da. Resíduos comuns na Embrapa Clima Temperado: coleta seletiva. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2016. 29 p. (Embrapa Clima Temperado. Documentos, 422).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA, A. G. da; OLIVEIRA, L. R. de; WINCKLER-SOSINSKI, L.T. A segregação de resíduos na nova coleta seletiva da Embrapa Clima Temperado. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 6., 2016, Pelotas. Ciência: Empreendedorismo e inovação: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 46-48
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA, A. G.; BRITO, E. S. de; MOURA, C. F. H.; RIBEIRO, P. R. V.; MIRANDA, M. R. A. UPLC-qTOF-MS/MS-based phenolic profile and their biosynthetic enzyme activity used to discriminate between cashew apple (Anacardium occidentale L.) maturation stages. Journal of Chromatography B, v. 1051, p. 24-32, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA, A. G.; ALVES FILHO, E. G.; SILVA, L. M. A. e; RIBEIRO, P. R. V.; RODRIGUES, T. H. S.; BRITO, E. S. de; MIRANDA, M. R. A. de. Chemical composition of thermally processed coconut water evaluated by GC-MS, UPLC-HRMS, and NMR. Food Chemistry, 324, art. no. 126874, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, M. M. de A.; MOURA, C. F. H.; GERMANO, T. A.; CUNHA, A. G.; RABELO, M. C.; SOUZA, K. O.; MACEDO, J. J. N. de; OLIVEIRA, L. de S; MIRANDA, M. R. A. de; ENÉAS FILHO, J. Behavior of enzymatic antioxidant system during development and ripening of cashew apples. Journal of Agriculture and Environmental Sciences, 2015. v. 4 p. 18-24
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional