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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  23/09/2002
Data da última atualização:  23/09/2002
Autoria:  TOKUDA, T.; MATSUI, T.; ITO, J.; TORII, S.; YANO, H.
Título:  The changes in body weight and plasma metabolite levels during leptin injection are caused by the reduction of food intake in sheep.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Animal Science, v.70, n.2, p.343-348, 2000.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Leptin is thought to act on the central nervous system as an important regulator of food intake and body weight in mire. To examine the actions of leptin in sheep, we injected recombinant mouse leptin into the lateral cerebral ventricle of ewes. Six ewes were intracerebroventricularly cannulated and given free access to forage and water. The ewes were injected with phosphate-buffered saline (PBS) as a vehicle for 5 days through the cannula and then with PBS + leptin for 7 days consecutively. Although food intake and body weight did not change during PBS injection, lhe administration of leptin decreased food intake and body weight. Plasma glucose levels decreased and plasma non-esterified fatty acid levels increased on the last few days of leptin administration. Approximately 2 weeks after normal food intake was recovered, the amount of diet was individually reduced in accordance with the recorded food intake during the leptin administration in each sheep. During food restriction, body weight and plasma metabolite concentrations were similarly changed as during the leptin-administration period. These results indicate that leptin decreases food intake in sheep. Moreover, it is likely that the changes in body weight and plasma metabolites were mainly induced by the suppression of food intake during leptin injection.
Palavras-Chave:  Ácidos graxos; Consumo voluntário; Peso corporal.
Thesagro:  Glicose; Nutrição Animal; Ovino.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC14912 - 1ADCAP - --v.70 (2)
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  26/11/2021
Data da última atualização:  02/05/2022
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  NUNES, C. D. M.; MARTINS, J. F. da S.
Afiliação:  CLEY DONIZETI MARTINS NUNES, CPACT; JOSE FRANCISCO DA SILVA MARTINS, CPACT.
Título:  Importância da reação de resistência das cultivares no manejo integrado para controle da brusone.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2020.
Páginas:  6 p.
Série:  (Embrapa Clima Temperado. Circular Técnica, 204).
ISSN:  1516-8832
Idioma:  Português
Notas:  ODS 12.
Conteúdo:  Entre os estresses bióticos que ocorrem na cultura do arroz, a brusone é a ameaça mais prejudicial à alta produtividade das cultivares de arroz, devido a sua ampla distribuição e a capacidade de sobreviver em uma ampla gama de condições ambientais.
Palavras-Chave:  Controle da Brusone.
Thesagro:  Arroz; Brusone.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1136693/1/Importancia-da-resistencia-das-cultivares-no-manejo-para-o-controle-da-brusone-CIRCULAR-204.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22063 - 1UMTFL - DD
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